Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

róże w ogrodzie nad jeziorem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich :)

Mam nadzieję że Izolda69 się nie obrazi że piszę u Niej ale mam kilka pytań.

Jesteśmy z mężem właśnie w trakcie załatwiania całej papirologii, pewnie to jeszcze troszkę potrwa :( ale chciała bym do Was dołączyć ponieważ wybraliśmy projekt M95. Chcemy go troszkę pozmieniać ponieważ w przyszłości chciała bym zagospodarować poddasze. I mam do Was pytanie. Czy podnosił ktoś z Was cały budynek o 2-3 cegły, czy wystarczy zmienić konta nachylania dachu i na poddaszu będzie można zrobić jakieś pokoiki ? Druga sprawa to schody. W projekcie niestety nie ma na nie miejsca. Czy mogę prosić o informację i porady w tej kwestii ?

I jeszcze jedno pytanie do Izolda69. Widzę że budujesz ten domek nie daleko Lublina. Czy mogę wiedzieć w jakiej dokładnie miejscowości ? My zamierzamy budować przy trasie Warszawa-Lublin :) Koło miejscowości Gończyce. Wiesz może gdzie to jest ?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi :)

Witam...

My mamy zrobione poddasze użytkowe:) ścianka kolankowa została podniesiona o 2 pustaki plus została ulana belka około 50cm. Kąt dachu zmieniliśmy z 30st na 35st żeby domek troszkę podwyższyć bo nie podobały nam się dachy takie za bardzo płaskie...to kwestia gustu już. Moim zdaniem musicie podnieść scianke kolankową o przynajmniej 2 pustaki...kąt dachu w poddaszu użytecznym nic nie pomoże(tak nam murarz powiedział)

Schody mamy zrobione...będziemy... mieć zrobione w miejscu przeznaczonym na garderobę.

WIęcej na stronie mojego dziennika znajdziecie. Poza tym forumowa Aniqa też ma chyba w razie czego poddasze użytkowe:)