mari180790 27.05.2014 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 (edytowane) He he no to nieżle imprezowaliście;) ja mam za 4 tygodnie ale nie zabawię się długo bo idziemy na 3-4 h bo mój musi potem wracać No u nas też nie będzie gładzi...musimy jeszcze tylko pęknięcia poprawić nad oknami i będzie ok:) Będziecie ocieplać dach wełna? Edytowane 27 Maja 2014 przez mari180790 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 27.05.2014 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 będziemy ocieplać tylko strop styropianem, a dach nie ... nie planujemy robić poddasza użytkowego będzie tylko stryszek, taki wiesz, żeby coś wynieść, co na dole będzie zagracać miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaKarol 27.05.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2014 Dzięki Izolda za słowa otuchy mam nadzieję że będzie tak jak mówisz i wszystko sie uda. Trzeba być dobrej myśli Jeśli chodzi o tynki to powiem szczerze że nawet nie bardzo wiem o co chodzi z tymi tynkami wapienno - cementowymi i gładziami pewnie jak będę kiedyś na tym etapie co Wy to coś się na ten temat wypowiem na razie to dla mnie czarna magia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegijka 28.05.2014 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Izolda69 Gratuluję postępów. Tynki wyglądają rewelacyjnie My dopiero porządkujemy działkę i troche pracy jeszcze zostało. Marzena&Karol Gratuluję wyboru Ja również wybrałam ten domek i również zaczynam budowę pod Lublinem, gmina konopnica. Ponieważ Gmina nie posiadała warunkow zabudowy, czekałam na nie prawie rok... i przebrnięcie przez całą papierologię w sumie dwa lata, ze względu na zmiany w projekcie. Mój domek będzie podpiwniczony i to trochę mnie kosztowało. Razem za papiery i wszystkie uzgodnienia zapłaciłam ponad 10 tyś. ale jak już wspomniałam było sporo zmnian, które musiały być wprowadzone na etapie projektu. Już się nie mogę doczekać, kiedy zaczniemy i będę mogła założyć dziennik . Puki co podglądam koleżanki, kibicuję i sporo wiedzy czerpię. Pozdrawiam i wszystkim życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 28.05.2014 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Ooo kolejne różyczki powstają Kurcze 2 lata to bardzo długo...u nas gmina też nie posiadała warunków zabudowy. Nam warunki robił pan architek (bardzo uprzejmy) z Kielc i czekaliśmy niecały miesiąc. Więc zdziwiło mnie że u Was tak długo to trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegijka 28.05.2014 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Wniosek o warunki zabudowy składalam w gminie w lipcu 2011r.. potem to szło do starostwa i dokładnie druga polowa stycznia 2012r. dostałam warunki. Bardzo długo to trwalo ponieważ musiałam zgłaszać zmianę, że budynek będzie podpiwniczony i to właściwie pochłonęło kolejne pare miesięcy.... Ostatecznie pozwolenie dostałam 28 pażdziernika 2013 roku No ale powiem szczerze, że nie chcę już tego pamietać, bo troszkę źle wspominam tą całą walkę z papierologia, zwłaszcza, że większość spraw załatwiałam sama z malutki jednym dzieckiem paro miesięcznym i drugim trzy lata starszym , a starostwo w Lublinie nie jest przystosowane dla matek z dziećmi .... Mój zapał na budowę zostal wielokrotnie zdeptany.... Tym bardziej czekam aż zalejemy fundamenty i wkońcu zobaczę, że warto było tyle walczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarzenaKarol 28.05.2014 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Witam Cię pegijka a Ja myślałam że to tylko u nas tak długo trwa! ale w porównaniu z Wami to nie jest aż tak źle Ja też się nie mogę doczekać i również założę dziennik jak tylko zaczniemy Kontaktowałam się dziś z projektantem żeby się zorientować czy taniej będzie kupić gotowy projekt z muratora i troszkę go pozmieniać... czy lepiej zamówić u projektanta. Poprosił na maila zdjęcie domka który wybraliśmy oraz o mapkę, w którym miejscu chcemy go postawić i ma nam wszystko napisać Zobaczymy jak to wyjdzie cenowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 28.05.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 dziewczyny wy tu gadu gadu, a tynkarze w pocie czoła robią zaje......ste tynki jak sądzicie, postarali się ? [ATTACH=CONFIG]262381[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]262382[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]262383[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]262384[/ATTACH] Wyglądają super! Posprawdzajcie sobie kabelki - czy nie zostały zatynkowane w miejscach, gdzie mają być włączniki i gniazdka. Czasami tak się zdarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 28.05.2014 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2014 Basia, elektrykę robił mój mąż , po rozprowadzeniu zrobił sesję zdjęciową w każdym pokoju, myślę, że nic mu nie umknęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 29.05.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 No to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 01.06.2014 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 Ooo nowe Róże się budują super:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 03.06.2014 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 styropian na podłogę przyjechał trzeba znowu gonić z robotą , bo w poniedziałek przychodzi hydraulik rozprowadzać centralne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 03.06.2014 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Ale ruch...kurcze niedługo będziesz kafelki układać Jaka grubość dajecie styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.06.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 o kurczę jeszcze się w tym roku przeprowadzicie! A kiedy planujecie przeprowadzkę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 03.06.2014 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Mari, trochę gonimy , chcemy przed latem zalać posadzki i w wakacje spokojnie wszystko będzie schnąć styropianu dajemy chyba 2 razy po 5 cm ( męża zapytam )? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 03.06.2014 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 (edytowane) przeprowadzka w tym roku ? chcielibyśmy na Święta się przeprowadzić, ale wszystko będzie zależało od postępów prac, w sierpniu planowane jest podłącze wody i kanalizacji, jak to się uda to już można powiedzieć, że reszta z górki, większość prac wykończeniowych będzie chciał zrobić mąż, a u niego po wakacjach z wolnym czasem krucho, więc wszystko się okaże Ania ta Twoja kuchnia... piękna jest , chciałabym mieć już taką u siebie Edytowane 3 Czerwca 2014 przez Izolda69 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana. 03.06.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Do świąt spokojnie dacie radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 03.06.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Na pewno zdążycie do świąt. MY też planowaliśmy na święta się wprowadzić ale juz niedługo(odpukać żeby nie zapeszyć) będzie przyłącz prądu a prace już wykończeniowe są w trakcie roboty więc myślę że pod koniec września się wprowadzimy:) Na pewno nie będziemy miec od razu wszystkich mebli ale najważniejsze że będziemy mieszkać już na swoim:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 03.06.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Dokładnie! oby na swoim jak najszybciej A kuchnia też się zrobi , spokojnie.Jeszcze chwileczkę i u Ciebie będziemy oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izolda69 07.06.2014 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 pierwsza warstwa styropianu położona od poniedziałku ... "mam nadzieję " przyjdzie hydraulik robić ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts