Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

róże w ogrodzie nad jeziorem

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

niestety prace wewnątrz domku wstrzymuje brak pieca CO, ze względu na chorobę ,,konstruktora", opóźnił się montaż i musimy poczekać, mam nadzieję, że nie potrwa to długo :( a na razie grzeje się trochę takim oto cudeńkiem 20141009_173146.jpg

w tak zwanym między czasie mąż robi sufity podwieszane 10822598_838606069535268_364811003_n.jpg 10816132_838605899535285_731704623_n.jpg 10822637_838605869535288_1140185685_n.jpg

Edytowane przez Izolda69

Przypominam sobie mój zeszły rok jak siedziałam _w tym miejscu co teraz- ubrana byłam w kurke zimową, czapkę,rękawiczki i podkładałam drwa do pieca zrobionego przez tate (z bańki po mleku) była jazda:lol2:...wspomnienia wracają...

W całej kuchni masz sufit podwieszany? A ta rurka co wystaje to od czego- od okapu? Aż tak daleko będziesz mieć kuchnie wysuniętą do salonu - aż do tej belki? Czy masz coś pozmieniane w projekcie?

Tynki robiliśmy tradycyjnie, ale ze specjalnie płukanego bardzo drobnego piasku; wyszły dosyć ładnie, jednak trafiają się miejscami niedoróbki, widać je szczególnie teraz kiedy zaczęliśmy gruntować ściany. Na razie nie szpachlujemy , chcemy, żeby ściany oddychały.

Może kiedyś położy się gładź. :) DSCN0190.jpg

dziewczyny mam pytanie do tych które używają wyłazu strychowego, jakiej firmy kupowałyście i czy jest miarę solidny, czy można czuć się bezpiecznie wchodząc na strych z cięższymi rzeczami czy to raczej prowizorka na którą strach wejść ?

:confused:

drzwi wewnętrzne na razie stoją pod ścianą 10822030_844945855567956_737944092_o.jpg

Edytowane przez Izolda69

Piec jest przystosowany do palenia drewnem, ponoć nie odmówi też palenia węglem :D

mam jednak nadzieję, że nie będzie takiej potrzeby, montaż już po Nowym Roku, wtedy też sprawdzimy jak działa cała instalacja i jeśli wszystko będzie oki, to zaczniemy układać płytki podłogowe i łazienkę:rotfl:

lampka nad drzwiami też mi się podoba; taka sama wisi nad wejściem do kotłowni i podobna, zawieszona przy suficie nad tarasem.

:) jutro mają przyjechać założyć licznik w skrzynce :) to niebawem lampki zabłysną własnym światłem :)

I ja się pochwalę nowo zakupioną choinką, miałam nadzieję, że ubiorę ją już w nowym domu, jednak jeszcze nie czas na przeprowadzkę :no:

ale za rok na pewno tam zawita :rolleyes: 10866980_854397674622774_2017728562_n.jpg

życzę Wszystkim Wspaniałych ŚWIĄT, samych miłych, radosnych chwil w Nowych Domkach, oczywiście w otoczeniu rodziny i prawdziwych, serdecznych i szczerych przyjaciół :wiggle: