Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

róże w ogrodzie nad jeziorem

Recommended Posts

My mamy kąt dachu 35stopni i scianka kolankowa podniesiona ok.80cm tak żebyśmy w przyszłości zrobili poddasze użytkowe. Wejście na poddasze mamy w garderobie. Wc nie likwidowaliśmy z tych względów co u Ani:)

Widzę że zmniejszyłaś wymiary okien w sypialni i w salonie. Też się nad tym zastanawiałam ale teraz widzę że dobrze zrobiłam nie zmieniając wymiarów okien. Z sypialni mam super widok na las i polanę znajdującą się za lasem.

Okno tarasowe będziesz mieć otwierane czy przesuwane?

chciałam się zapytać a pro po wejścia na poddasze w garderobie, w projekcie to zmienialiście , nie było problemu ?

Jakoś nie przemyśleliśmy tego wcześniej a chętnie zrobilibyśmy sobie tam właz strychowy, a nie w holu :D

Edytowane przez Izolda69

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W projekcie zrobionym indywidualnie przez naszego projektanta wyjście na strych mamy na korytarzu. Ale jak murarz zaczął murować powiedział że "w razie czego" jak będziemy chcieć zrobić poddasze użytkowe wyłaz będzie za mały. Więc przenieśliśmy go do garderoby. Wyłaz(klatka schodowa) jest zrobiony tak żeby można swobodnie schodzić i wchodzić po schodach normalnych że tak nazwę a nie tych podwieszanych. Powierzchni ma tyle samo co garderoba chyba 3m2. Na razie w tym miejscu będzie garderoba a jak finanse pozwolą będziemy robić poddasze.

Spytaj swojego kierownika budowy czy możesz zmienić wyłaz z korytarza na garderobę. My tak zrobiliśmy i nam pozwolił:). Zresztą dużo innych rzeczy zmienialiśmy dopiero w trakcie budowy. ;)

Skoro zdecydowaliśmy się na poddasze użytkowe czy tam strych użytkowy to od razu wstawiliśmy 2 okna dachowe żeby go oświetlić.

Jak chcesz mogę ci zdjęcie zrobić z dołu i z góry jak to wygląda?

Edytowane przez mari180790

W projekcie zrobionym indywidualnie przez naszego projektanta wyjście na strych mamy na korytarzu. Ale jak murarz zaczął murować powiedział że "w razie czego" jak będziemy chcieć zrobić poddasze użytkowe wyłaz będzie za mały. Więc przenieśliśmy go do garderoby. Wyłaz(klatka schodowa) jest zrobiony tak żeby można swobodnie schodzić i wchodzić po schodach normalnych że tak nazwę a nie tych podwieszanych. Powierzchni ma tyle samo co garderoba chyba 3m2. Na razie w tym miejscu będzie garderoba a jak finanse pozwolą będziemy robić poddasze.

Spytaj swojego kierownika budowy czy możesz zmienić wyłaz z korytarza na garderobę. My tak zrobiliśmy i nam pozwolił:). Zresztą dużo innych rzeczy zmienialiśmy dopiero w trakcie budowy. ;)

Skoro zdecydowaliśmy się na poddasze użytkowe czy tam strych użytkowy to od razu wstawiliśmy 2 okna dachowe żeby go oświetlić.

Jak chcesz mogę ci zdjęcie zrobić z dołu i z góry jak to wygląda?

Na pewno poruszymy ten temat z kierownikiem, który jest jednocześnie architektem , a jeśli możesz to prześlij mi zdjęcia z wyłazem , ciekawa jestem jak to wyszło :)

• 1 month później...