Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

róże w ogrodzie nad jeziorem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 713
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam w salonie 2 żyrandole , i 5 ledów schowanych w półkach koło komina i cieszę się , że nad stołem nie dałam zwisów , bo tak miały być pierwotnie.

Stół z krzesłami co jakiś czas przestawiam, bo nie lubię nudy ;) a żyrandol mam okrągły , kryształkowy jakby to wyglądało?

Dom mam super ustawiony i cały dzień mam jasniutko:)

Wejscie od zachodu, taras od wschodu . Więc poranna kawka w ciepłym słoneczku , a popołudniowy odpoczynek po pracy w przyjemnym cieniu.:)Ach już tęsknię do kawki na tarasie :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Słońce wędruje od rana od mniejszych sypiani ,poprzez saloni wieczorkiem do kuchni :)

teraz będziemy mieć już trawnik z prawdziwego zdarzenia , więc będzie jeszcze przyjemniej :)życzę Wam jak najszybszej wprowadzki :)

To tak cieszy :) Mieszkamy 7 m-cy i ciagle rano jak wchodzę do salonu to szczęście mnie rozpiera, aż chce mi się spiewać ,że mieszkam w SWOIM domku :):)

Wczoraj mieliśmy gości i powiedzieli , że się zdziwili , że mamy tak przestrzenny domek :)Bo z zewnatrz nie wygląda na duży a wewnątrz tyle przestrzeni ;)hihi

• 2 weeks później...

trochę problemów zdrowotnych wkradło się w moje życie, więc musiałam zająć się w pierwszej kolejności zdrowiem ...

ale już jest prawie oki, nie mogę za bardzo chodzić więc na budowie nie byłam parę dni, zresztą po ułożeniu płytek nic się nie dzieje;) oglądam zdjęcia i zachwycam się efektem 10956093_923585071008417_385985662_n.jpg 10967924_884613984934476_1731454851_n.jpg 11004895_923585091008415_135727542_n.jpg

czekamy na meble do kuchni, prawdo podobnie będą już za 3-4 tygodnie, wczoraj mąż zawiózł do meblarza mikrofalę i piekarnik celem dopasowania i trzeba kupować resztę sprzętu ,czyli płytę, okap, zmywarkę i lodówkę, nie wiem czy pisałam płyta, okap i zmywarka z boscha a reszta z samsunga

Edytowane przez Izolda69

Izolda piękne te płytki ! bardzo mi się podobają :)

JA mam piekarnik,płytę i pralkę z Boscha

okap Amica i zmywarka z Whirlpoola.

Wczesniej miałam zmywarkę z Boscha , ale teraz wybrałam Whirlpoola 6 zmysł -bo zuzywa mniej wody. 11 l za normalny cykl - 45 min i 6 l za cykl ok 2 godz.

No i ma lepsze ułożenie naczyń . Ale przestawiłam się na płyn,a nie tabletki i lepiej myje.

Iza kiedy się wprowadzacie?

już chyba niedługo?

och przeprowadzka...chętnie przeprowadziłabym się nawet dziś, ale nie da się tak szybko; jeszcze łazienka nie ruszona, fachowiec poszedł do innej roboty, przez jego chorobę miał trochę zaległości a my też musimy zrobić kuchnię i zapłacić, później zobaczymy jak z gotówką i coś się ruszy, w między czasie trzeba pokupować kabinę, sedes itp rzeczy

myślę więc, że latem nastąpi ten cudowny czas :D

u ciebie Aniqa widzę, że ogród już w planach, pięknie będzie, wiosna tuż tuż więc niebawem przyjdzie czas na grzebanie w ziemi ;)

tak tak to półki na wino, tylko o ile dobrze pamiętam będzie ich 8, a nie 6 jak na rysunku i rozmieszczenie kuchenki mik. i piekarnika będzie na trochę innej wysokości :)

pisałam już o sprzęcie do kuchni; dodaję teraz fotki...kuchnia się tworzy u fachowca, myślę, że niebawem nastąpi montaż

i-bosch-pcp-615b90e.jpgi-samsung-bq1d4t081.jpgi-samsung-fg87sust.jpg

nie kupiliśmy jeszcze zlewozmywaka, myślicie, że jednokomorowy z ociekaczem wystarczy ? jaką firmę polecacie ?

Edytowane przez Izolda69

hihi widać ewidentnie wiosne :):)

Izo ja mam zlew 1,5 komory z małym ociekaczem. Wybrałam stalowy , choć miałam najpierw w planach czarny .

Jest nas 2+1 ;) i zmywam codziennie lub co 2 dni.Zależy. Mam zmywarkę 60 tkę i dobrze ,że nie brałam mniejszej!W zlewie to tylko takie na szybko czasami coś myję , a tak to garnki , ruszta od płyty gazowej, brytfanki, talerze itp myję w zmywarce.

Może Ci wystarczy taki zlew. Ja nie mam żadnego ociekacza typu jak to się nieraz robi w szafkach meblowych.

Odnośnie projektu kuchni to masz szafki narożne?

U mnie nie ma. Będziesz dawała na ściane płytki czy lacobel?

Polecam lacobel. Mam porównanie i jest lepszy do czyszczenia .

Do naszej kuchni kosztował nas 700 zł.

Zostawiam w prezencie wiosennego , pachnącego hiacynta z pokoju mojej córci :):)

DSC_0142.jpg

Miłej niedzieli :)

dzięki Ania za pięknego hiacynta :D u nas nadal słonko :wiggle:

jeśli chodzi o zlew to myślę o takim pyramis-sparta-granit-76x44-1b-1d-czarny,7552839382_3.jpg pyramis-studio-78x48-1b-1d-czarny,7536675497_3.jpg zastanawiam się tylko nad firmą,

natomiast między szafkami to jeszcze nic nie robiliśmy, lacobel ?, ... podobno za kuchenką wstawia się płytę ze szkła specjalnie hartowanego a to podwaja koszty :(

pewnie wybierzemy płytki ...zobaczymy jeszcze, szafek narożnych nie ma, zrezygnowałam z tego pomysłu

wczoraj po tygodniu czasu wybrałam się na działkę i taki oto postęp nastąpił 11047126_896016687127539_2103676120_n.jpg 11039775_896053560457185_900564301_n.jpg 11047060_896618733734001_1584372221_n.jpg

:rotfl:

Edytowane przez Izolda69

witaj Mari :)

miło,że wpadłaś, muszę zajrzeć do Ciebie ...

i jak sprawuje Ci się zlew w kuchni, nie rysuje się ? czy to Pyramis ?

mówisz, że gonimy z pracami, czy ja wiem , mi się wydaje, że na razie to spokojnie staramy się coś posuwać do przodu ale bez szaleństw....chciałoby się,żeby było więcej zrobione, ale kasa już nie styka:bash:

muszę pokupować wszystko do łazienki, wannę, kabinę i itp

podobno w przyszłym tygodniu zacznie mi się kuchnia montować, to będzie coś widać :)

pozdrawiam gorąco :)

witaj Aniko :p cieszę się, że zaglądasz czasami do mnie :)

kuchnia prawdo podobnie w poniedziałek zacznie się montować, wtedy dodam jakieś fotki...sama strasznie jestem ciekawa jak to wyjdzie ;)

mój osobisty mąż - a także sprawca większości prac wykończeniowych, wczoraj wymalował kuchnie na biało i zapewne upora się do poniedziałku z oświetleniem sufitowym

muszę pomyśleć o lampach wiszących nad okno :???:

Edytowane przez Izolda69

dzięki Ania za pięknego hiacynta :D u nas nadal słonko :wiggle:

jeśli chodzi o zlew to myślę o takim [ATTACH=CONFIG]307015[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]307016[/ATTACH] zastanawiam się tylko nad firmą,

Iza, ja miałam identyczny zlew w mieszkaniu. Firmy Alveus - bardzo byłam zadowolona. Poszukam modelu, to Ci podam.

I co ważne, nie był drogi.