arrton 14.05.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2004 Czy macie dośw. z projektami firmy STUDIO ATRIUM ? Wybrałem dwa dość podobne projekty, narazie jeszcze rozważam który z nich wybrać. GL118 - http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&cid=19&pid=129GL106 - http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&cid=19&pid=118 tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 15.05.2004 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Niestety nie mam doświadczeń w kwesti projektów z tego studia jednyne co mogę zrobicto ogólnie wypowiedzieć sie o projektach. Wizualnie są to ładne domy, brakuje mi w nich pomieszczeń gospodarczych. W pierwszymdomu pom.nr 10 ma za małą kubaturę (misiałoby byc wyskokie na ponad 3 m,by sprostacwymogowi 8 m3), a innego nie ma. Poza tymkibelek niby schowany za kominkiem,ale mam wrażenie, ze siedząc na kanapie doskonale będzie widaćdrzwi prowadzące do niego. Drugi projekt jest zupełnie inaczej zorientowany wzgledem stron świata, nadaje sie raczej na działkę z wjazdem od południa czy wschodu. A jakątymasz dziłkę ? Uwaga jakpowyżej : mało pom.gospodarczych. W pom.2 kotłownia się zmieści, ale nic poza tym. Gdzieś trzeba prac,trzymać środki czystości,wodę mineralną czy kosiarkę do ogodu. Generalnie oba projekty sprawiają wrażenie mieszkania (fakt ze dużego) przeniesionego z bloku na ziemię, przykrytego dachem zdoklejonym garażem. Wrażenie to potęguje jeszcze wejśćie do domu wprost... na drzwi do łązienki. Jeżeli miałabym wybierać, to ten pierwszy z doprojektowanymi pom.gospodarczymi w okolicach garażu. W 10 zorobiłabymkibelek,a 2 byłaby spożarnią. Albo zamieniłabym miejscami drzwi tarasowe z oknem obok. Kąt wypoczynkowy wylądowałby na wprost wejścia (nie widać bałąganu w kuchni) a telewizor w kącie po kanapach.pani domu przygotując kolację mogłaby zerkać w tv. Wiesz... w takimukłądzie ten projekt zaczyna mi sie baaaaaardzo podobac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arrton 15.05.2004 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Moja działka (chcociaz moja stanie się dopiero w poniedziałek) ma rozmiary 25x31 mniej więcej,782 m w sumie. Problemem jest tylko ułożenie względem stron świata. Droga, z której będę miał dojście do mojej działki jest od południa, od wschodu i zachodu sąsiad, od północy narazie pusto a kiedys pewnie tez cos się pobuduje. Musze miec salon po lewej stronie z tarasem w lewo a najlepiej w dół (na południe), ewentualnie wykombinuje jaks projekt z wejściem od wschodu i np. garażem za domem. W projekcie GL118 jest dość jasno z lewej strony ale i tak myslałem żeby go przekręcic na działce o 90 stopni w lewo. Wiem że troche działki sie traci na dojazd, ale można wykorzystać na miejsce do gry w kosza tudzież jazde na deskorolce (przez potomstwo oczywiście). Oczywiście z pom. 2 chcialbym zrobic spizarnie,a 10 pozostaloby kotlownią. Blisko do kuchni i do łazienki, więc woda szybko sie nagrzeje. Niema co wynosic pieca gdzies do garażu. Fakt, że żaden z projektów wielki nie jest i można widziec je jak mieszkania z garażem pod osobnym dachem. Ale mi niczego innego nie trzeba, żadnych metrów na które nie bede miał pieniędzy żeby wykończyć. Wystarczy mi 100m + garaż + paredziesiąt metrów zieleni, a przy tym wszystkim brak sąsiadów. Wielkie dzięki za uwagi tOMEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 17.05.2004 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 Z tym "przeniesionym mieszkaniem" chodzilo mi raczej o brak pomieszczeń gospodarczych, nie o wielkośc. Zwłaszcza, że wykończenie takowych jest stosunkowo niedrogie. Po prostu może sie okazać, ze i tak trzeba w ogrodzie postawic jakąs chałupke gospodarcza, bo nie ma gdzie trzymać kosiarki, lopaty i takich tam. Niemniej jednak projekt (zwłaszcza ten GL118 mi sie podoba. Acha. Nie rezygnowałabym z drugiego kibelka. W domu niezbedne minimum to 1,5 łazienki, więc łazienka +osobne WC. No chyba, ze ci sie zmiesci w pom 10 wc z piecem c.o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 04.12.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2004 Witam.Nam też bardzo podoba się projekt gl 118 i taki został kupiony.Zaważyła ekonomia nad marzeniami, jest to dom tani w budowie i prosty.Mieliśmy problem z dostosowaniem projektu do działki która ma wiaz od południa. Generalnie projekt ładny możemy nawiązać kontakt.Pozdrawiamy z Górnego Śląska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts