Notkin 14.12.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Mam takie pytanie. Niedługo będę musiał zerwać gont papowy i w to miejsce położyć dachówkę. Zastanawiam sie czy konieczna bedzie w tym wypadku wymiana okien dachowych (velux )lub kołnierzy tych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 14.12.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Mam takie pytanie. Niedługo będę musiał zerwać gont papowy i w to miejsce położyć dachówkę. Zastanawiam sie czy konieczna bedzie w tym wypadku wymiana okien dachowych (velux )lub kołnierzy tych okien. Niestety czeka cię zakup nowych kołnierzy obróbkowych, teraz masz kołnierze do płaskich pokryć a będą potrzebne do pokryć falistych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 14.12.2013 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Kołnierz może pasować, ale musisz podnieść okna o gr. kontra+łata. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.12.2013 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 No właśnie bo w starych oknach były kołnierze uniwersalne. Gontu nie musisz zrywać, będzie on stanowił krycie wstępne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszpe 14.02.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Pytanie do Was z kategorii teoretycznych, bo zastanawiam się nad takim rozwiązaniem. Na dzień dzisiejszy mam pełne deskowanie i papę rzuconą na zimę. Z racji uszczuplającego się budżetu chciałem przyoszczędzić i położyć gont zamiast ceramiki (dach przystosowany konstrukcją do pokrycia ciężkiego).Pytanie czy po 3-4 latach jak odżyjemy finansowo trzeba będzie zrywać gont i papę i zaczynać zabawę od nowa, czy będzie na to można położyć ceramikę?Niestety dodatkowe koszta pojawią się przy oknach dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 14.02.2014 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 (edytowane) Post wyżej masz odpowiedź na Twoje pytanie. Tani gont w markecie kosztuje niewiele mniej od taniej ceramiki lub tyle samo ile kosztuje betonówka, mało to ekonomiczne rozwiązanie skoro ma służyć na 3-4 lata. Edytowane 15 Lutego 2014 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.02.2014 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2014 Na 3 ~4 lata kryje się dach papą, nie wstawia okien i oczywiście nie robi się poddasza. Można zrobić odbiór częściowy i mieszkać na parterze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszpe 26.02.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Dzięki Andrzej Wilhelmi - nie wiedziałem, że można odebrać częściowo budynek, a skoro papa przetrwa 3-4 lata to chyba nie będzie sensu dawać kolejnej warstwy pokrycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts