Azenis 14.12.2013 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2013 Witam, Pomalowałem surowe, sosnowe krzesła bejcą nitro. Miało być pod kolor stołu. Zabrałem ze sobą kawałek stołu do marketu, żeby dobrać kolor. W markecie kolor wyglądał identycznie jak mój stół - mają przykładowe pomalowane deseczki. Jednak w rzeczywistości kolor wyszedł dużo ciemniejszy. Czy mogę to jeszcze jakoś uratować? W jaki sposób rozjaśnić? Czym pomalować, tak aby zachować strukturę słoi? Proszę o poradę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 15.12.2013 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2013 Zakładając że to "lakiero-bejca" (zapomniałem nazwy) można spróbować oszlifować, w zależności od konstrukcji: mechanicznie / ręcznie, Struktura słojów pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 20.12.2013 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Szanowny Panie,pomalowaną powierzchnię trzeba przeszlifować papierem ściernym i dokładnie odpylić. Proponuję pomalować krzesła Bejcą do drewna VIDARON, która jest dostępna w 13 gotowych kolorach, łatwa w aplikacji i pozwala na podkreślenie usłojenie drewna. Bejcowane drewno należy zabezpieczyć bezbarwnym Lakierem Bezpodkładowym VIDARON http://www.vidaron.pl/pages/118 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts