Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co by? wybudowa?/ zainstalowa? w domu gdyby? mia? nieogranic

Co byś wybudował/ zainstalował w domu gdybyś miał nieograniczony budżet ???  

87 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co byś wybudował/ zainstalował w domu gdybyś miał nieograniczony budżet ???

Recommended Posts

No właśnie. Większość z nas musi sie liczyć z każdą złotówką, ale co byś zbudował/ zainstalował gdybys miał nieograniczoną kasę ??? No i na co się zdecydowałeś pomimo, ze pochłania to dodatkowe koszty. A może w ogóle wybudowałbyś /ałabyś zupełnie inny dom ?. Może tylko kupiłbyś/kupiłabyś działkę lepszą /droższą ???

Ja na pewno zainstaluje nowoczesna kotlownie olejową z pełną automatyką, ogrzewaniem podłogowym etc. Oraz ulożę instalacje do centralnego odkurzacza (reszta w razie przypływu gotówki - musi poczekać). I brama garazowa taka zdalnie sterowana.

A co bym chciała ?

- wentylacja mech. z odzyskiem ciepła !!! To przede wszystkim :D :D :D

To może zapytam trochę inaczej, bo nie o to mi chodziło. Fakt przy nieograniczonej kasie można zbudowac wszystko. Chodziło mi raczej jaki wpływ miały posiadane pieniądze lub ich brak na wasze wybory. Te wszystkie nowinki techniczne (własnie wymienione w ankiecie) sporo kosztują i dla jednych są koniecznością, dla innych tylko fanaberią. Co w związku z tym zmieniłbys w swoim domu gdyby na starcie wiadomo było, że masz dodatkowe, hmm powiedzmy 50tys. zł

O ile mogę zrozumieć to pytanie to ta ankieta jest chyba bez sensu.

Jak bym miał dużo kasy to najpierw kupiłbym działkę (ok 5ha) najlepiej ze straodrzewem i po środku wybudował dom ze wszystkim co proponujesz i jeszcze z wieloma innymi rzeczami - pełen wypas i full servis jakiego nawet kulczyk nie ma, teren ogrodzony murem, kuta brama, aleja od bramy pod dom, przed domem klomb, dookoła park, służba, dom tak ok 1000 m2, dwa baseny (kryty i otwarty), sałna, ogród zimowy, domek dla gości, ... i tak można jeszcze długo

tylko po co?

Zbudowałbym super drogę - połączenie z trasą katowicką ;)

na publiczną trzeba jeszcze trochę poczekać...

Poprawka - nie doczytałem komentarza. No cóż 50 tys to daleko od "nieograniczonych" możliwości.

poszłoby na porządny ogród, z projektem i wykonaniem, żeby mieć od razu ładnie dookoła

pozdrawiam

działka działka i jeszcze raz działka

to jest coś czego sie nie da już w przyszłości zmienic dobudować wyremontować

mażyły nam sie działki w parku krajobrazowym ale tam trzeba kupić min 1 ha i jest to od 70 tys w górę te 50 tys urealniło by wtedy ten plan .

mamy więc działkę gdzie indziej teraz wykupiłbym, sąsiadów z obu stron izastał bym obszarnikiem :lol:

bo za 70 tys miałbym jakies 6 ha.

• 4 weeks później...