Rabin 16.12.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Witam wszystkich. Mamy na ukończeniu dach. Pozostała tylko kwestia podbitki> Zamierzamy dać drewnianą, świerkową. I tu mam pytanie. Jaki lakier, lakierobejcę czy coś z tej puli polecacie, aby jak najdłużej było trwałe. Do tego okna mamy w kolorze złoty dąb i dobrze byłoby gdyby podbitak pasowała do koloru złoty dąb. Jakie środki polecacie??? Ile wartsw dawać, czy naoliwić najpierw bądź impregnować?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejo 16.12.2013 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Podbitka świerkowa to dobry wybór. Warto pamiętać też o impregnacie / drewnochronie. Oczywiście malować dwustronnie. na to lakierobejca. Może być Duluxa lub innej firmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 16.12.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 (edytowane) Tikkurila Valtti Edytowane 16 Grudnia 2013 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabc 16.12.2013 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 do złotego dębu idealnie pasuje z Nobilesu kolor "pinia" natomiast odradzam lakier,bo predzej czy pózniej się złuszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rabin 17.12.2013 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Czy ktoś stosował coś z puli Altaxu? Np. Penetrin na początek, a potem lakierobejca elewacyjna np. Altax woskowy. Na ile do złotego dębu podobne są np. tik czy kasztan z Altaxu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 18.12.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) Szalom. U mnie się właśnie nabija nadbitka świerkowa malowana penetrinem + 2 x impregnatem altax dąb, więźba malowana tym samym.Nie powiem, wygląda to to nieźle, ma lekki połysk a przy tym zalety impregnatu (głębiej penetruje niż lakierobajce i mniejsze tendencje do łuszczenia). Miałem też zakupioną puszkę kasztanu bo wydawał mi się kolorystycznie najatrakcyjniejszy na próbniku w sklepie jednak po próbach na desce świerkowej i w dziennym świetle wyglądało to nieco inaczej niż w sklepie, jak dla mnie nieco za bardzo wpadał w czerwień, choć kolor też ładny - ktoś wrzucał zdaje się fotki tego koloru w dziale o domach drewnianych.pzdr Edytowane 18 Grudnia 2013 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts