pszczyl 17.12.2013 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Chcę zabezpieczyć piec przed brakiem zasilania elektrycznego.Co sądzicie o tym zestawiehttp://www.solarsystemy.pl/zestaw-zasilacz-sinus-400w-12v-akumulator-55ah-p-760.htmlProszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johna 17.12.2013 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 podobne (ale z większym/mocniejszym akumulatorem podtrzymywało mi piec wraz z pompkami przez 9 godzin braku prądu spowodowanego ksawerym. Sprawdza się podczas krótkich przerw. Przy kilkudniowych to już nie (chociaż my podładowaliśmy go u rodziny i zasilaliśmy lodówkę i zamrażarkę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 17.12.2013 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 za niecałe 300 są agregaty na alle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 17.12.2013 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 za niecałe 300 są agregaty na alle... no, ale śmierdzi, smrodzi, warczy toto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 17.12.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 no ale tak często nie macie prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurybka 17.12.2013 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Czy zamontowanie pompki CO na rurze w taki sposób,że pompka przy braku prądu nie puszcza ciepła na grzejniki to jest kwestia złego montażu kotła? Mam układ grawitacyjny, podczas tych dwóch dni bez prądu paliliśmy na wymiennym ruszcie drewnem ,ale pompka nie puszczała ciepła. Osoba montująca piec twierdzi,że zrobienie obejścia pompki może kolidować z zaworem jakimś...producent kotła takich przeciwskazań nie widzi...a ja pośrodku...Bo jeśli osoba montująca kocioł niewłaściwie zamontowała pompkę -producent twierdzi,że pompka powinna być jakoś z boku,żeby ewentualnie działało grawitacyjne grzanie podczas braku prądu.....to ja będę miała argument,żeby mi to poprawili jakimś obejściem teraz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 17.12.2013 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 masz takie cos http://allegro.pl/listing/listing.php?string=obejsc*+pomp*&sourceid=Mozilla-search ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazurybka 17.12.2013 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Właśnie takie coś bym chciała...ale żeby mi zamontowali na swój koszt. Bo wydaje mi się,że montując piec widzieli starą instalację grawitacyjną...powinni mi nie zabierać mozliwości grzania kiedy nie ma prądu. A ostatnio u mnie stale prąd zabierają, bo jakies linie pozrywane są i ciągle są przerwy w dostawie, nie tak długie jak wtedy..ale są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didotom 05.12.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2014 Chcę zabezpieczyć piec przed brakiem zasilania elektrycznego. Co sądzicie o tym zestawie http://www.solarsystemy.pl/zestaw-zasilacz-sinus-400w-12v-akumulator-55ah-p-760.html Proszę o opinię. w linku, który podesłałeś są sinusy ale drogie takie 0,5kW, ja zamówiłem sobie ten ma 0,5kW : http://www.bestpartner.pl/katalog/38/21524/Inwerter+UPS+jednofazowy+interaktywny+K05VA++500W sprawdza się doskonale i kosztuje połowę tego co podaliście, dodatkowo podtrzymuje mi napięcie w salonie do komputera i TV oraz do awaryjnej lampy, która się załącza przy braku zasilania, podłączona pod prosty przekaźnik 12V, czyli jak braknie zasilania odrazu zaświeca się lampka, jest na rynku sporo rożnych innych na które nie zwróciłem uwagii, bo nie miały sinusa i leża teraz mi na półce może ktoś chce kupić za połowę ceny ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darecki Darek 12.12.2014 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 @didotom niewiele droży jest nowszy model z zasilaniem 600 watowym. Wiadomo, że im większa moc ty więcej powera czy to do pompek czy też do zailania jakiegokolwiek innego sprzętuwww.bestpartner.pl/katalog/38/21524/Inwerter+UPS+jednofazowy+interaktywny+K05VA++600W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 12.12.2014 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2014 (edytowane) Panowie jak dobrze poszukać to można znaleźć używany UPS w technologii online a nie jakieś cuda wianki z firm których nazwa mówi wystarczająco dużo aby odradzić zakup. przykład http://allegro.pl/ups-compaq-r3000-xr-2700w-super-cena-gw-fv-47-i4850375586.htmlhttp://allegro.pl/mge-pulsar-1000-rack-sinus-nowe-aku-gw-faktura-vat-i4888031326.htmlhttp://allegro.pl/ups-aeg-protect-6000-va-4200w-online-okazja-i4870385461.html Edytowane 12 Grudnia 2014 przez marcinbbb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byry007 11.01.2015 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam potrzebuje awaryjne zasilanie do 2 pompek i wentylacji ,jedna pompka chodzi od podłogówki chodzi na 1 i druga od pieca na 3 potrzeba tylko na 3-4 godzi jak ładuje bufor wentylacja pobiera około 40 W sprawdzę ile pompki pobierają ale jak by miało razem działać to coś może około 100 W . Ogólnie moge zrezygnować z wentylacji na czas braku prądu i tak ogólnie to tylko chodzi o to ze jak bym palił w piecu i by mnie nie było to żeby woda sie nie zagotowała w kotle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orwell 05.02.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 (edytowane) Edytowane 5 Lutego 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mac_612 05.02.2015 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2015 Witam potrzebuje awaryjne zasilanie do 2 pompek i wentylacji ,jedna pompka chodzi od podłogówki chodzi na 1 i druga od pieca na 3 potrzeba tylko na 3-4 godzi jak ładuje bufor wentylacja pobiera około 40 W sprawdzę ile pompki pobierają ale jak by miało razem działać to coś może około 100 W . Ogólnie moge zrezygnować z wentylacji na czas braku prądu i tak ogólnie to tylko chodzi o to ze jak bym palił w piecu i by mnie nie było to żeby woda sie nie zagotowała w kotle. Szukaj używanych zasilaczy ups z sinusem + aku samochodowe (mocno rozładowany zasilać z zewnętrznego prostownika). Sprawdzone modele to cds'y marki ever np cds700 450W na jeden akumulator. Pomijając uwagę przy ładowaniu baterii, takie rozwianie jest praktycznie bezobsługowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts