magdziorka24 17.12.2013 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Witam,Zamierzamy z mężem zakupić piec SAS ECO z podajnikiem, jest to dobre rozwiązanie dla malych kotłowni, ma tylko 50cm szer.W związku z tym czy któś ma taki piec i może mi coś powiedzieć na jego temat?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertjanusz 28.12.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Witam, Zamierzamy z mężem zakupić piec SAS ECO z podajnikiem, jest to dobre rozwiązanie dla malych kotłowni, ma tylko 50cm szer. W związku z tym czy któś ma taki piec i może mi coś powiedzieć na jego temat? pozdrawiam Witam tej jesieni wymieniałem stary piec na SAS ECO 23kw w skrócie jestem bardzo zadowolony. Mocna konstrukcja (na grubości stali nie oszczędzali) ma dodatkowy ruszt do palenia drewnem umiejscowiony na samym dole (nie przeszkadza). Piece z tłokowym podajnikiem ile czytałem i rozmawiałem z ludźmi nie są oszczędne ale nic się nie "zatyka" w podajniku, i co moim zdaniem jest dobre w tym piecu ze mogę w nim palić zaczynając od drewna,węgla(na ruszcie) po pellet, ekogroszek, miał itp. co jest sypkie (na podajniku). Ja obecnie pale pelletem dokupowałem panele ceramiczne do niego i jak do tej pory w porównaniu do poprzedniego pieca na węgiel jaki miałem jet trochę drożej ale moim zdaniem warto wydać więcej na opał na czystą kotłownie i dosypywanie opału co kilka dni oraz ciepło całą dobę bez chodzenia. Jak coś chętnie się podzielę swoimi spostrzeżeniami o tym piecu, Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts