Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena wykonania kominka

qecaj

Recommended Posts

Witam.

No i mamy też zdanie drugiej strony ... tyle że Darku, Czarnego Iwana będzie to "walić" ... jest pewna różnica pomiędzy Tobą a anonimową osobą, kóra występuje na forum internetowym i wypowiada się o innej osobie - tej drugiej, tym razem konkretnej i występuącej na tym samym forum z imienia, nazwiska i nazwy własnej działalności gospodarczej.

Myślę Czarny Iwanie że możesz podziękować Darkowi że nie podał tutaj Twojego imienia, nazwiska i adresu Twojego budowanego domu ...

Pozdrawiam.

O jakiej anonimowości ty gadasz?! Nakaz sądowy i admin dostarcza Ci wszystkie dane. A jeśli trochę znam B, nie odpuści...

• Odpowiedzi 72
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeśli sobie życzysz mogę szczegółowo opisać kontakt z Tobą łącznie z telefonami jakie wykonywała twoja Babica i Mama "Kiedy przyjedziesz zapłacić bo panowie czekają ...itd"

Byłeś pierwszym klientem od którego zabraliśmy dostarczony dzień wcześniej wkład .

Nie podpisałeś umowy..

Nie zapłaciłeś za wkład w dniu dostawy , pomimo że zobowiązałeś się do tego przy zamówieniu.

Nie zapłaciłeś w drugim dniu montażu , pomimo że pierwszego dnia kiedy wreszcie dotarłeś o 18-tej 3 godziny po czasie [ temperatura w budynku około zera stopni ] obiecałeś że " Jutro zostawię pieniądze ,mama panom zapłaci na budowie za wkład "

Drugiego dnia twoja mama stwierdziła że " Syn na pewno panom zapłaci jak pobudujecie cały kominek "

Domy twoich rodziców i babci są dokładnie obok budowy ......

Jeżeli sobie życzysz to mogę wystawić fakturę na :

- dowiezienie wkładu

- wniesienie do budynku

- wyniesienie z budynku

- odwiezienie z powrotem do magazynu

- czas oczekiwania na inwestora 3 osób w temperaturze około ZERA stopni przez kilka godzin

Twój wpis został skopiowany i jeśli go nie usuniesz to zostaniesz pozwany do SĄDU za działanie na szkodę mojej firmy za insynuację o rzekomo "nie trzeźwych" pracownikach .

Cała korespondencja jąka wykonałeś ze mną w formie SMS będzie najlepszym dowodem z jakiego powodu zrezygnowałem z takiego "dobrego" klienta .

Czekaj, to zdecyduj sie z kim w końcu sie umawiałeś, z moją, babcia, ciotką, kotem czy ze mna? Gdzie masz to napisane? Normalnie abyś mógł mieć jakiekolwiek pretensje do nie wywiązania sie z umowy wypadało by ją najpierw mi dostarczyć do podpisu. Ja jej na oczy nie widziałem, a o 75% zaliczce dowiedziałem sie w dniu dostarczenia wkładu. Jeżeli sobie życzysz to również mogę szczegółowo opisać sytuacje z mojej strony jak robiłeś ze mnie oszusta przed całą moją rodziną. Twoje fotografowanie firmy ojca zaraz po porzuceniu budowy bez nadzoru mam również na pamiątkę na kamerce- po co można sie tylko domyślać?. Korespondencje również posiadam. Byłą w formie sms bo odwagi nie miałeś odebrać ode mnie telefonu (mimo moich nie zliczonych prób) po tym jak nie pojawiłeś sie na umówionym pierwszym dniu montażu i to na ciebie ktoś czekał 8 h. Wasze ataki na moją osobę również są kopiowane i uwaga "straszę" was sądem.

Właśnie... dobre pytanie. Nie wiem czy sie znacie z widzenia, nie wnikam. Czytając wasze wpisy jako ludzi którzy rzekomo zjedli zęby na kominkach ma się wrażenie że wręcz siedzicie w jednym pokoju i naśmiewacie sie z waszych potencjalnych klientów. Czy siebie lubicie na wzajem również nie wygląda. Takie typowo polskie zakwaszone towarzycho. Najlepszy przykład to ten wątek, już na wstępie trzeba było człowieka wyśmiać, głupio ironizować i odjeżdżać od pytania na tory ile "wachowiec" zarabia. Co, kogo to obchodzi? Zapłaciłem (inni chcą zapłacić) za kominek dużo $ i chyba mamy prawo głupio pytać a skoro tu jesteście i macie sie za fachowców to wypadało by nie robić sobie jaj..:bash: A i straszenie sądem ponieważ nie jestem zadowolony z usługi również świadczy o jakości obsługi.. Edytowane przez CzarnyIwan

Właśnie... dobre pytanie. Nie wiem czy sie znacie z widzenia, nie wnikam. Czytając wasze wpisy jako ludzi którzy rzekomo zjedli zęby na kominkach ma się wrażenie że wręcz siedzicie w jednym pokoju i naśmiewacie sie z waszych potencjalnych klientów. Czy siebie lubicie na wzajem również nie wygląda. Takie typowo polskie zakwaszone towarzycho. Najlepszy przykład to ten wątek, już na wstępie trzeba było człowieka wyśmiać, głupio ironizować i odjeżdżać od pytania na tory ile "wachowiec" zarabia. Co, kogo to obchodzi? Zapłaciłem (inni chcą zapłacić) za kominek dużo $ i chyba mamy prawo głupio pytać a skoro tu jesteście i macie sie za fachowców to wypadało by nie robić sobie jaj..:bash: A i straszenie sądem ponieważ nie jestem zadowolony z usługi również świadczy o jakości obsługi..

Może już dość?

Witam.

Zapłaciłem (inni chcą zapłacić) za kominek dużo $ i chyba mamy prawo głupio pytać a skoro tu jesteście i macie sie za fachowców to wypadało by nie robić sobie jaj

Skoro zapłaciłeś tyle ile piszesz, to najbardziej kompetentną osobą w przypadku Twoich pytań będzie zapewne sprzedawca u którego nabyłeś towar.

Zwóć się do niego - powinien udzielić Ci wszelkich potrzebnych informacji.

My (pojawia się w tym momencie pytanie kto to jest "MY") nie jesteśmy fachowcami od Czarnych Iwanów ... tylko od zwykłych kominków ... :rolleyes:

Pozdrawiam.

Edytowane przez Forest-Natura

Właśnie... dobre pytanie. Nie wiem czy sie znacie z widzenia, nie wnikam. Czytając wasze wpisy jako ludzi którzy rzekomo zjedli zęby na kominkach ma się wrażenie że wręcz siedzicie w jednym pokoju i naśmiewacie sie z waszych potencjalnych klientów. Czy siebie lubicie na wzajem również nie wygląda. Takie typowo polskie zakwaszone towarzycho. Najlepszy przykład to ten wątek, już na wstępie trzeba było człowieka wyśmiać, głupio ironizować i odjeżdżać od pytania na tory ile "wachowiec" zarabia. Co, kogo to obchodzi? Zapłaciłem (inni chcą zapłacić) za kominek dużo $ i chyba mamy prawo głupio pytać a skoro tu jesteście i macie sie za fachowców to wypadało by nie robić sobie jaj..:bash: A i straszenie sądem ponieważ nie jestem zadowolony z usługi również świadczy o jakości obsługi..

A powiedz mi jeszcze, kogo to obchodzi co ty sobie w główce poukładałeś? Ja mam zupełnie inny przekaz tego forum, z którego wynika, że jesteś odosobnionym przypadkiem. Nie jedynym, ale bardzo specyficznym, typowo polskim, ciągle niezadowolonym z życia człowiekiem. Na takiego przynajmniej się kreujesz. Pewnie w realu jesteś wporzo, ale w necie siejesz defetyzm..."Nam" z tego powodu ani nie ubędzie, ani nie przybędzie...

A powiedz mi jeszcze, kogo to obchodzi co ty sobie w główce poukładałeś? Ja mam zupełnie inny przekaz tego forum, z którego wynika, że jesteś odosobnionym przypadkiem. Nie jedynym, ale bardzo specyficznym, typowo polskim, ciągle niezadowolonym z życia człowiekiem. Na takiego przynajmniej się kreujesz. Pewnie w realu jesteś wporzo, ale w necie siejesz defetyzm..."Nam" z tego powodu ani nie ubędzie, ani nie przybędzie...

http://pl.memgenerator.pl/mem-image/tylko-czasem-kupy-nie-zrob-pl-3ca118/d

Tak, szanujmy się i traktujmy siebie nawzajem po ludzku. Dotrzymujmy wcześniej omówionych ustaleń.

Tylko tyle i aż tyle.

Przez całą budowę idę w ten sposób i to DZIAŁA! :yes:

Bardzo słusznie. Taki chyba był sens założenia tego wątku...A jak ktoś lubi pajacować, trudno...;)

Witam towarzystwo :)

Reasumując większość bzdur opisanych w tym wątku...

Cena wykonania każdego kominka jest składową wielu drobnych i dużych elementów. Podstawą sprzedaży takich produktów jest umowa oraz faktura. Umowa określa bardzo jasno zasady współpracy na relacji: klient - wykonawca. Do umowy większość wykonawców dostarcza kosztorys. Niektórzy takowy konstruują na zasadzie dwóch punktów inni natomiast rozbijają wszystko na pozycje (np włącznie z dopłatą dzienną do robocizny na wnoszenie i znoszenie materiałów budowlanych na miejsce przeprowadzenia montażu - to nie żart - jest taka firma :) ).

Natomiast drogi kliencie - nie płacisz tylko za same materiały czy robociznę czysto fizyczną. Swoim kominkiem płacisz pośrednio za wiedzę pracowników oraz ich doświadczenie, za fachowość obsługi, za serwis zarówno gwarancyjny jak i pogwarancyjny.

Na dzień dzisiejszy każdy klient robi sobie swoiste przetargi odnośnie wykonania kominka. Z doświadczenia wiem, że aktualnie nie tylko cena ma decydujące znaczenie. Gro moich klientów korzysta z usług firmy, którą reprezentuję nie dlatego, że było tanio...ale dlatego, że tylko u mnie uzyskali informacje, o których w innych punktach sprzedawcy może kiedyś czytali w "Świecie Kominków" :)

Mamy wolny rynek...każdy ma prawo wydawać swoje pieniądze w dowolny sposób...najtańsza wersja wykonania kominka to zakup materiałów przez internet i samodzielne wykonanie. Niektórzy się na to decydują...nie mi to oceniać - jednak uważam, że to błędne myślenie :).

Co do konkretów - mogę Ci powiedzieć, że kominek z paleniskiem narożnym w prostej obudowie z prostokąta może kosztować klienta 8.000 zł brutto ale może i 30.000 zł brutto. To wszystko zależy od - dialogu z klientem i dobraniu rozwiązań, które spełnią wszystkie jego oczekiwania oraz zmieszczą się w wstępnie założonym budżecie :)

Dlatego też większość forumowych profesjonalnych firm czy osób trudniących się tą branżą nie odpowie Wam wprost ile to ma kosztować...taki sam kominek można zbudować na kilkanaście różnych sposobów w różnych pułapach cenowych. Jedne firmy mają tańsze koszty robocizny inne droższe - natomiast to Ty drogi kliencie wybierasz komu chcesz zaufać (w tym wypadku to słowo klucz) i powierzyć swoje ciężko zarobione pieniądze.

Serdecznie pozdrawiam :)

P.S. Nie mam płatnego profilu - nie podaję danych firmy, którą reprezentuję - bo najzwyczajniej w świecie nie jest to mi do niczego potrzebne :)