djk_one 31.03.2021 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Obejrzałem, fajne urządzonko, ale niestety instalacja już jest gotowa więc za późno żebym je dokładał - nie mam na to miejsca. Jak to się ma do zadanego przeze mnie pytania? Odpowietrznik musi być na belce zasilającej rozdzielacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 31.03.2021 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Obejrzałem, fajne urządzonko, ale niestety instalacja już jest gotowa więc za późno żebym je dokładał - nie mam na to miejsca. Miejsce zawsze się znajdzie. Odpowietrznik na belkach niestety nie wyłapują wszystkiego powietrza w układzie Odpowietrznik wedle zasad powinien być montowany na rozdzielaczu ,ale po to są urządzenia takie jak wyżej żeby eliminować ileś tam odpowietrzników na na systemie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djk_one 31.03.2021 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Z tym miejscem to nie byłbym taki pewien, panowie od przyłączenia kotła strasznie płakali, w niefartownym miejscu jest umiejscowiony ale tak to już bywa w kamienicach czyli mam rozumieć, że instalatorzy od pieca mnie oszukali twierdząc że odpowietrznik w kotle wystarczy i nie muszę montować odpowietrznika na belce zasilającej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekS 31.03.2021 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Czy oszukali nie wiem nie jestem hydraulikiem, ale samoukiem jeżeli masz układ zamknięty, a taki masz bo kocioł na to wskazuje to powinieneś mieć na rozdzielaczu odpowietrznik ,ale one i tak ci nie odpowietrza całego układu CO jak sa w systemie wpięte grzejniki . Opisz jak masz zrobioną instalacje CO ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmarcinnn 31.03.2021 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2021 Dużo lepszy od odpowietrznika ba belce rozdzielacza jest separator powietrza.Na belce rozdzielacza nie powinno się instalować odpowietrzników automatycznych tylko ręczne - "na śrubkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
djk_one 06.04.2021 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2021 Kocioł połączony z rozdzielaczem, od rozdzielacza 7 przewodów zasilających do poszczególnych grzejników i 7 powrotnych do rodzielacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts