szub1234 18.12.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Zlecę wykonanie schematu instalacji co na kotle defro optima komfort 25kw +cuw+grzejniki +podłogówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 18.12.2013 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 post 23 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?221319-Taki-schemat-mo%C5%BCe-by%C4%87&p=6238047#post6238047 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szub1234 18.12.2013 16:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 wiem że można kombinować samemu ale chcę żeby mi ktoś mi doradził co zastosować jakie rzeczy kupić i jak to połączyć i chętnie za taką pomoc zapłacę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 18.12.2013 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 wpisz sobie na alle... rozdzielacz ogrzewania podłogowego i będziesz miał gotowe zestawy, kwestia czy jest sens zakładania zaworów termostatycznych na powrotach i czy dać zwykły zawór 3-drogowy ustawiany ręcznie czy termozawór a może sterowanie siłownikiem(drożej)pozostaje wybór zaworu 3 dr na grzejniki tak jak przy podłogówce a cała reszta to połączenie rurekpompa grundfos, lfp, wilomiarkownik ciągu na kotle pilnuje stałej temp.pompy warto podłączyć pod sterownik pompy bo obieg zostanie wyłączony dopiero po wygrzaniu kotła a po wypaleniu paliwa gdy zacznie temperatura spadać pompy się wyłączą i nie bedzie wychładzania przez kocioł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts