orcio1 18.12.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam, mam pytanie dość infantylne lub nawet szalone ale nie jestem fachowcem i pytać to nie grzech. Otóż mam miedzy jadalnia a salonem częsć ściany działowej którą chciałbym wyburzyć, niestety elementem tej ściany jest komin murowany z cegieł własciwie to dwa wentylacyjny i paleniskowy, który zaczyna sie od piwnicy a wychodzi ponad kalenice, komin ten nie jest w żaden sposób użytkowany, bo od pieca jest drugi, tego zbędnego nie ma nawet w standardowym projekcie domu, nie chciałbym wywołać katastrofy budowlanej więc może są na to jakieś patenty. P.S a móże ma ktoś z Was ciekawy pomysł na aranżacje domu wybudowanego według projektu w-0225 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czarn-y 18.12.2013 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Też fachowcem nie jestem ale komin to nie konstrukcja budynku i musi być od niej zdylatowany. Tym bardziej piszesz, że jest częścią ściany działowej nie nośnej. Rozbieraj od góry do dołu to katastrofy nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orcio1 18.12.2013 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 wtedy zdemolowałbym też piętro wyżej które jest świeżo wykonczone, trzeba szukać innego rozwiązania, a te kominy cóż może sie jeszcze przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.12.2013 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 wklej rzuty , jak nie masz to naszkicuj. Zazancz gdzie opierają się stropy. Jak chcesz zostawić komin powyżej kondygnacji która usuwasz to muisz to czymś podeprzeć żelbet lub stal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts