szycha91 18.12.2013 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam, Wybraliśmy z żoną projekt domu C310 Rumiankowy (link: http://projekty.muratordom.pl/projekt_rumiankowy,2713,0,0.htm?kdg=1&sd_0=&sd_1=&knd_1=&pz_1=&pz_0=&pc_0=&pc_1=&k_1=&k_0=&gd_0=&gd_1=&web_0=&web_1=&knd_0=&v=&wsk_1=&wsk_0=&p_0=80&p_1=110&a=&c=&wk_1=&wk_0=&o=&q=&wef_0=&wef_1=&t=1&wo_1=&wo_0=&page=1 ) .Chcemy go powiększyć o 1m od strony sypialni z salonem. Czyli w sumie powierzchnia użytkowa zwiększy się o 12 m2 . Zapraszam do dyskusji i propozycji JAK OGRZAĆ C310 RUMIANKOWY ?! Pozdrawiam,Szycha91 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha91 18.12.2013 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Zapraszam do propozycji i dyskusji. Powiem szczerze, że dla mnie faworytem jest piec Mini Bio 10kw albo Skam-P 7 kw . Nie chcę szukać projektu jak najmniejszego domu tylko dlatego, że będę grzał prądem i każdy metr kwadratowy to większy koszt. Kupując piec na pellet i pellet w bardzo dobrej cenie ( a mam takie możliwości) , wychodzi tanio i czysto. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TysiaWojtek 05.05.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Witam, Wybraliśmy z żoną projekt domu C310 Rumiankowy (link: http://projekty.muratordom.pl/projekt_rumiankowy,2713,0,0.htm?kdg=1&sd_0=&sd_1=&knd_1=&pz_1=&pz_0=&pc_0=&pc_1=&k_1=&k_0=&gd_0=&gd_1=&web_0=&web_1=&knd_0=&v=&wsk_1=&wsk_0=&p_0=80&p_1=110&a=&c=&wk_1=&wk_0=&o=&q=&wef_0=&wef_1=&t=1&wo_1=&wo_0=&page=1 ) . Chcemy go powiększyć o 1m od strony sypialni z salonem. Czyli w sumie powierzchnia użytkowa zwiększy się o 12 m2 . Zapraszam do dyskusji i propozycji JAK OGRZAĆ C310 RUMIANKOWY ?! Pozdrawiam, Szycha91 my wybraliśmy RUMIANKOWY C310 A - i powiększamy o metr ale ściane od salonu i kuchni pozdrawiamy - napisałam wiadomość priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 05.05.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Zapraszam do propozycji i dyskusji. Powiem szczerze, że dla mnie faworytem jest piec Mini Bio 10kw albo Skam-P 7 kw . Nie chcę szukać projektu jak najmniejszego domu tylko dlatego, że będę grzał prądem i każdy metr kwadratowy to większy koszt. Kupując piec na pellet i pellet w bardzo dobrej cenie ( a mam takie możliwości) , wychodzi tanio i czysto. Pozdrawiam W Skam-P pellet jest paliwem zastępczym - nie wiem z jaką sprawnością spala on pellety, ale skoro będzie się ich niewiele zużywać na co wskazuje projekt domu to może nie warto dopłacać do droższego kotła typowo pelletowego. W każdym razie przy takim projekcie stawiałbym na dobre ocieplenie i ogrzewanie powietrzną pompą ciepła [przy 100% podłogówce] lub zastosowanie wentylacji z rekuperatorem i klimatyzatorów multisplit - to będzie najczyściej, tanio [w 2 taryfie] i całkowicie bezobsługowo, do tego w pełni komfortowo bo będzie chłodzenie latem w razie potrzeby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 06.05.2015 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 dobre ocieplenie i maks. moc 4kW a jak sie postarasz to nawet 3kW i przy takich mocach chcesz kocioł stałopalny? w przecietny dzien zimy bedziesz potrzebował 2kWkocioł na pelet+ palnik+ zasobnik na pelet ze slimakiem będzie kosztował 10-15 tys. a za 20 masz dobrą pompę ciepła, nie musisz budować kotłowni, działa bezobsługowo i do tego eksploatacja o polowe tańszainstalacja tez duzo prostsza, w pompie pewnie bedzie całe sterowanie, pompa,może naczynie przeponowe a przy zwykłym kotle musisz to wszystko dołożyć i jeszcze zadbać o temp. powrotu, sama budowa komina pochłonie kilka tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts