gorny7 18.12.2013 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 (edytowane) witam cieknie mi spod raczki zawory kulowego. Czy można to jakoś uszczelnić czy tylko zostaje wymiana? próbowałem trochę teflonem pod rączke ale to nic nie daje. zawór jest przed pompą centralnego na obejściu. takz że wolał bym to uszczelnić niz wymieniać taki szajsowate zawory, może odkręcany był kilka razy przez 6 lat żeby sprawdzić filtr jakiej firmy są dobre zawory w przystepnych cenach? p.s nie czekając na poradę zastosowałem po odkręceniu rączki ciasną uszczelkę gumowa i na nią jakąś podkładkę (biała z zielonym pokryciem na to jakiś pierścień żeby to docisnąć i na wierzch nakrętka. na razie trzyma jak bedzie możliwowść to pewnie trzeba zawór ale się zobaczy Edytowane 18 Grudnia 2013 przez gorny7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 19.12.2013 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Jest to zawór bez dławicy. Ratuje cię tylko wymiana na nowy tylko kup z dławicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 19.12.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 Zawór Valwex zapewne? Cóż... na ich wyroby naciąłem się już kilkakrotnie i obecnie omijam ich szerokim łukiem, co i Tobie radzę. Póki co nie cieknie, to ok, ale podejrzewam, że prędzej czy później trzeba będzie toto wymienić. Kiedyś pompę z nagła szlag trafi (z czystej złośliwości losu wynika, że będzie to zimą przy mrozach poniżej -10), a wtedy się okaże, że zaworu nie da się ruszyć, bo zakamieniał, a bez jego zakręcenia wymiana pompy to spuszczanie wody z całego obiegu. Z tego typu zaworków polecam Ferro. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts