mpiotrek 18.12.2013 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Mam zamiar uszczelnić ościeżnicę okienną - mam wrażenie, że developer budujący blok, w którym mieszkam nie zadbał o prawidłowy montaż okien. Przez okna dochodzi do mieszkania spora ilość hałasu, a zimą również chłodnego powietrza. O ile ze skrzydłami w miarę sobie poradziłem (zamontowałem uszczelki) o tyle nie wiem jakiego materiału można użyć do ościeżnicy na styku ze ścianami... Czy pasowałby tam jakiś silikon? Jeśli tak to jaki? Chciałbym przede wszystkim poprawić izolację termiczną, ale fajnie byłoby gdyby izolacja zmniejszyła również ilość dźwięków dochodzących zza okna - nie wiem czy to ma jakikolwiek sens.Z góry dzięki z pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MMichal 18.12.2013 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2013 Witam Bez wykonania "odkrywki" niewiele można poradzić, może masz nieszczelności wynikające z punktowego braku piany ? a może nastąpiły spękania i rozszczelnienie ? a może jeszcze coś innego ? bez dobrej diagnozy podawanie sposobów leczenia nie ma sensu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.12.2013 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2013 CO gorsze - uważam , żę dodatkowe uszczelki źle dopasowane mogą ten efekt pogorszyć wbrew intencjom użytkownika:) O diagnozę można się pokusić na początek bez odkuwania tynku: np. zdjęcie termo lub pomiary dokładnym termometrem pistoletowym (pirometr?) Ile lat mają te okna? Ps. Silikon to na niewiele się zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaku 20.12.2013 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Tutaj ciezko coś przez internet doradzić. Wizyty jakiegoś speca na miejscu wiele może pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts