szczepek 17.07.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Nasz reku /choc to inna bajka/ jest obliczony na 500m3 i ma wentylowac cały dom - na dole i na górze:-) Pozdrawiam i dzięki za wklejenie fotek i radę dot. podłogi w salonie. Też miałam przekonanie do ciemnej. Obym nie klęła jej wartości użytkowej, bo po pierwsze płytki ciemne mają dużo gorszą klasę ścieralnosci od jasnych, a po drugie są gorsze w utrzymaniu czystości, ale cóż... wizualna strona jest baaardzo ważna... Pozdrowienia dla Żony! Marta Dzieki Marta. to jest wazna informacja mam zalożony 600m3/h,. Daje tak naprawdę około 560-580 m3/h Sprawdzałem natężenia przepływów w kanałach i suma przepływów dała mi 520 m3/h. co oznacza, ze w całej instalacji mam opory, dające straty rzedu 40-60 m3/h. a to oznacza, ze powinno wystrarczyć to co mam. a co do podłogi - no wiesz... z gustami nie dyskutuje ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.07.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 widać , ze budujemy, bo znowu nikt nie pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.07.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Marta S. - piekne fotki ale budowa poszla piorunem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 31.07.2007 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Marta S. - piekne fotki ale budowa poszla piorunem Dziękuję, Bodek. Budowa szła do tej pory może nie piorunem, ale jako-tako się kulała;-) Piorunem to mnie strzela teraz- kiedy oglądam ceny płytek, armatury, wyceny kuchni, drzwi, schodów, kominka, nie wspominając o meblach etc. etc. No więc u nas w przyszłym tygodniu zaczyna się akcja płytki. Zobaczymy, jakim tempem pójdzie. Wszystko, co najważniejsze, musi byc skończone do końca października, bo od listopada mamy zamieszkac w domku z Córcią Mają i o ile my dalibyśmy radę bez tego czy owego, o tyle brzdąc kilkunastomiesięczny nie obejdzie się bez np. gazu dającego ciepełko w domu , a niestety dostarczenie tegoż wyznaczono nam - o zgrozo - na koniec listopada. Walczymy jednak. Może coś da się zrobic... podanie złozylismy kilka miesięcy temu, a w instytucji zwanej 'dostawcą gazu' i wtedy i dzisiaj na korytarzach pustki, więc nie rozumiem, skąd taki odległy termin. Chociaż... analizując wypowiedź sekretarki Dyrektora cyt."trzeba wejś do Pana Dyrektora i POROZMAWIAC... pewnie COŚ się da zrobic" Nikomu chyba tłumaczyc nie muszę, o co chodzi... Potem dowiedziałam się, że owa sekretarka, to ŻONA PANA DYREKTORA. No comments... Pozdrawiam z placu boju:-) Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 01.08.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Marta S. - piekne fotki ale budowa poszla piorunem Dziękuję, Bodek. Budowa szła do tej pory może nie piorunem, ale jako-tako się kulała;-) Piorunem to mnie strzela teraz- kiedy oglądam ceny płytek, armatury, wyceny kuchni, drzwi, schodów, kominka, nie wspominając o meblach etc. etc. No więc u nas w przyszłym tygodniu zaczyna się akcja płytki. Zobaczymy, jakim tempem pójdzie. Wszystko, co najważniejsze, musi byc skończone do końca października, bo od listopada mamy zamieszkac w domku z Córcią Mają i o ile my dalibyśmy radę bez tego czy owego, o tyle brzdąc kilkunastomiesięczny nie obejdzie się bez np. gazu dającego ciepełko w domu , a niestety dostarczenie tegoż wyznaczono nam - o zgrozo - na koniec listopada. Walczymy jednak. Może coś da się zrobic... podanie złozylismy kilka miesięcy temu, a w instytucji zwanej 'dostawcą gazu' i wtedy i dzisiaj na korytarzach pustki, więc nie rozumiem, skąd taki odległy termin. Chociaż... analizując wypowiedź sekretarki Dyrektora cyt."trzeba wejś do Pana Dyrektora i POROZMAWIAC... pewnie COŚ się da zrobic" Nikomu chyba tłumaczyc nie muszę, o co chodzi... Potem dowiedziałam się, że owa sekretarka, to ŻONA PANA DYREKTORA. No comments... Pozdrawiam z placu boju:-) Marta Ciekawe. marta nie rozmawiaj zatem z Dyrektorem tylko z Sekretarką. wyżal sie, wiesz... trudna sytuacja, dziecko, itp... i masz załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 08.08.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 no wlasnie! kazdy sposob jest dobry aby dojsc do celu Marta - dzialaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 09.08.2007 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 no wlasnie! Marta - dzialaj Dzięki za wsparcie! No więc podziałało to, że rozmowie przysłuchiwała się projektantka instalacji. Wstawiła się za nami i by może w połowie października będzie gaz. Wtedy mamy się wprowadza, więc oby się wywiązali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.08.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 no to 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 10.08.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam, Jestem juz po wylewkach wyglądają super. Jeszcze z miesiąc i moje Petunie będą w stanie deweloperskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.08.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam, Jestem juz po wylewkach wyglądają super. Jeszcze z miesiąc i moje Petunie będą w stanie deweloperskim szcześliwy. Ja co prawda mam juz tynki wylewki - a elewacje się kończa, ale do wprowadzki jeszcze daleko... podłogi kuchnia.. garderoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 11.08.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Witam, Jestem juz po wylewkach wyglądają super. Jeszcze z miesiąc i moje Petunie będą w stanie deweloperskim Misha- fotki tarasu, o które prosiłeś, wysłałam mailem. Mam nadzieje, ze się przydadzą. Moim zdaniem większe zadaszenie tarasu jest praktyczne. U nas również dlatego, że taras mamy po stronie południowej, więc nasłonecznienie bez zadaszenia zbyt duże (wiemy, bo sąsiadomnawet firanki się odbarwiły:-) więc będą dobudowywa zadaszenie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 13.08.2007 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 MIsha11, MARTA S. czy izolowaliście już taraz nad wykuszem? jeśli tak - napiszcie czym to robiliście - jakie warstwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 14.08.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Szczepek, zarówno wykusz jak i balkon zalewałem razem ze szlichtami. W przypadku wykuszu na betonowy strop poszły kolejno:folia 0,3styropian fs20 18 cm (styropian położony tak by kończył się w połowie muru ze względu na póżniejsze konwienie balustrady)podwojnie folia 0,3wylewka betonowa grubości ok 8 cm ze spadkiem. balkon folia styro 5 cm nie do koncawylewka ze spadniem od poziomu okna. Co do prawidłowości wydaje mi się ze powinno być OK, zastanawiam się czy przed płytkami nie dać jeszcze jakiejś folii w płynie (nie wiem jak bedą się kleiły do tego płytki) ps. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 16.08.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Szczepek, zarówno wykusz jak i balkon zalewałem razem ze szlichtami. W przypadku wykuszu na betonowy strop poszły kolejno: folia 0,3 styropian fs20 18 cm (styropian położony tak by kończył się w połowie muru ze względu na póżniejsze konwienie balustrady) podwojnie folia 0,3 wylewka betonowa grubości ok 8 cm ze spadkiem. balkon folia styro 5 cm nie do konca wylewka ze spadniem od poziomu okna. Co do prawidłowości wydaje mi się ze powinno być OK, zastanawiam się czy przed płytkami nie dać jeszcze jakiejś folii w płynie (nie wiem jak bedą się kleiły do tego płytki) ps. nie wiem właśnie jak zakotwić na naszym wykuszu balustradę , jaką markę zastosować? na kórą wartstwę przykęcać markę/ kotwy do balustrady? pomóżcie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 18.08.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 ja zdałem się na gościa od balustrady, on kazał zakończyć styropian w połowie muru tak ze pod balustradą ma twarde podłoże i poradzi sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 29.08.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 pozdrawiam Petunie i podnosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.09.2007 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 pozdrowienia dla petuniek... jak wam idzie? - u mnie kamieniarze i goście od elewacji uciekli z budowy bo pada i pada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.09.2007 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ale ma przestac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.09.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 ale ma przestac bodeku, jakie są twoje doiwadczenia z ogrzewaniem petuniek? czy masz piec gazowy 24kw? bez problemów wystarcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.09.2007 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 u mnie chodzi Beretta z zamknieta komora spalania plus zasobnik 120 l, palnik modulowany do max 24 kW (chyba) bo nie pamietam do tej pory nie bylo problemow oczywiscie automatyka z pogodowka i pokojowka wystarcza nawet w najwieksze mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts