Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt DOM W PETUNIACH pracownia ARCHON

Recommended Posts

• Odpowiedzi 621
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

w końcu wiosna.

Wykończeniówka rozpoczęta, za miesiąc - dwa może przeprowadzka.

:D

Uwaga dla budujących (jako, że wyszło to na etapie mebli kuchennych): w kuchni (wg.projektu) wysokość parapetu jest na 80. A to jest trochę za mało na szafki kuchenne, zwłaszcza, że blat może być grubszy.

Całe szczęście okna wmontowałem trochę wyżej, bo budowlańcy zostawili zgodnie z projektem.

Mi do złożenia dokumentów do PNB brakuje likwidacji sączków, ale kombinuje by to donieść. Optymistycznie to zacznę w czerwcu, a pesymistycznie w sierpniu :(

Rafał dzięki za info, sprawdzę parapety w całym domu.

Moze wszędzie zrobić 90 by zachować symetrię?

Pozdrawiam wszystkie Petunie!

Rafał dzięki za info, sprawdzę parapety w całym domu.

Moze wszędzie zrobić 90 by zachować symetrię?

Pozdrawiam wszystkie Petunie!

Ja wszedzie założyłem, że parapety mają być na 90. (oprócz wykusza, bo tam pociągnąłem okno- drzwi do samej ziemi.) Na szczęscie architekt mi to wyłapał jak zmieniał projekt i zapytał jak będę ustawiał meble. Na to ja - a co go to obchodzi?

A on na to że nic, ale żebym się później nie zdziwił

A ja na to że dobra, ok, niech gada teraz.

Okazałem skruchę, bo chwilę wcześniej mnie wkurzył z samowolną przeróbką wysokości garażu.

Po czym , mi wytłumaczył, więc oddałem mu honor, że ma rację, i wolę mieć normalnej wysokości meble w kuchni.

Witam,

w końcu wiosna.

Wykończeniówka rozpoczęta, za miesiąc - dwa może przeprowadzka.

:D

Rafał9 - pstryknąłbyś parę zdjęć - jak teraz wygląda stan zamknięty.

A co z instalacją elektryczną?

Czy można najpierw mieć instalację elektryczną a dopiero CO? czy to ma jakieś znaczenie co będzie pierwsze?

ile ci wyszło punktów w instalacji elektrycznej i ile materiał z robocizną kosztował?

Pytam, bo jak dobrze mi pojdzie to jeszcze w tym roku przymierze się własnie do instalacji elektrycznej.

Ojjj szczepciu, nie bylbym taki pewien ze Ci okna zostawia. Moj kolega w srodku zabudowanej dzielnicy, na sasiednich dzialkach domy stracil okna. Na szczescie nie wszystkie bo security przyjechalo (mial juz czujki zalozone tyle ze nie na wszystkie okna), ale te co nie ukradli staly juz wymontowane i oparte o sciane gotowe do zaladunku... Nie chce straszyc ale takie czasy :(

To prawda - z oknami to trzeba uważać.

Co do instalacji to elektryka powinna być, jako ostatnia z instalacji.

Tak twierdzili u mnie elektrycy i się potwierdziło, że jak hydraulicy przyszli na końcu to mieli problemy w paru miejscach, żeby ominąć elektryków.

A elektrykowi najłatwiej zmieniać trasy.

no to kiszka :(

zostawie tak jak rafal - bez okien i instalacji.

DZIEKI ZA PRZESTROGE.

po co komu na zimę okna i kable? W sumie instalacje sie w miare szybko robi.

niech stoi i sie wietrzy. Byle pustaków nie rozmontowali no i okien połaciowych :-)

rafal9 - czekamy na zdjątka wnętrz - pochwal się bo już sie nie moge doczekać jak to wygląda