bodekku 28.03.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 no to wczoraj była pierwsza wiosenna burza domek wytrzymał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 W krakowie leje od paru dni. Dobrze, śniegi szybciej zejdą. budowa czeka Źle - bo zagrożenie powodziowe wzrasta. Jak zwykle wszystkim naraz dogodzić się nie da ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Czy ktoś z petuniek już zaczął wiosenne budowanie? coraz więcej osób chwali sobie dom w petuniach.chyba sie trzeba policzyć ilu nas buduje lub zaraz rozpocznie? szczepek - RAZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 29.03.2006 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ja prawdopodobnie ruszam w lipcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 29.03.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam, w końcu wiosna. Wykończeniówka rozpoczęta, za miesiąc - dwa może przeprowadzka. Uwaga dla budujących (jako, że wyszło to na etapie mebli kuchennych): w kuchni (wg.projektu) wysokość parapetu jest na 80. A to jest trochę za mało na szafki kuchenne, zwłaszcza, że blat może być grubszy. Całe szczęście okna wmontowałem trochę wyżej, bo budowlańcy zostawili zgodnie z projektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 29.03.2006 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Rafal9, Wazna informacja! Senks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 29.03.2006 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Mi do złożenia dokumentów do PNB brakuje likwidacji sączków, ale kombinuje by to donieść. Optymistycznie to zacznę w czerwcu, a pesymistycznie w sierpniu Rafał dzięki za info, sprawdzę parapety w całym domu. Moze wszędzie zrobić 90 by zachować symetrię? Pozdrawiam wszystkie Petunie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 No to już mamy czwórkę, która jeszcze buduje lub niebawem zacznie. Bo boddeku już mieszka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 29.03.2006 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Taa, Boddeku to juz weteran, nie liczy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Rafał dzięki za info, sprawdzę parapety w całym domu. Moze wszędzie zrobić 90 by zachować symetrię? Pozdrawiam wszystkie Petunie! Ja wszedzie założyłem, że parapety mają być na 90. (oprócz wykusza, bo tam pociągnąłem okno- drzwi do samej ziemi.) Na szczęscie architekt mi to wyłapał jak zmieniał projekt i zapytał jak będę ustawiał meble. Na to ja - a co go to obchodzi? A on na to że nic, ale żebym się później nie zdziwił A ja na to że dobra, ok, niech gada teraz. Okazałem skruchę, bo chwilę wcześniej mnie wkurzył z samowolną przeróbką wysokości garażu. Po czym , mi wytłumaczył, więc oddałem mu honor, że ma rację, i wolę mieć normalnej wysokości meble w kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam, w końcu wiosna. Wykończeniówka rozpoczęta, za miesiąc - dwa może przeprowadzka. Rafał9 - pstryknąłbyś parę zdjęć - jak teraz wygląda stan zamknięty. A co z instalacją elektryczną? Czy można najpierw mieć instalację elektryczną a dopiero CO? czy to ma jakieś znaczenie co będzie pierwsze? ile ci wyszło punktów w instalacji elektrycznej i ile materiał z robocizną kosztował? Pytam, bo jak dobrze mi pojdzie to jeszcze w tym roku przymierze się własnie do instalacji elektrycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 29.03.2006 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Szczepek, A nie zwina Ci tej instalacji przez zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Szczepek, A nie zwina Ci tej instalacji przez zime? A zwiną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.03.2006 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Szczepek, A nie zwina Ci tej instalacji przez zime? kurde moze i masz rację- bo co prawda okna wczesniej che włożyć - czyli zrobic stan surowy zamknięty. ale okno to tylko okno. Mam nadziej ze przynajmniej okna zostawią )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 29.03.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Ojjj szczepciu, nie bylbym taki pewien ze Ci okna zostawia. Moj kolega w srodku zabudowanej dzielnicy, na sasiednich dzialkach domy stracil okna. Na szczescie nie wszystkie bo security przyjechalo (mial juz czujki zalozone tyle ze nie na wszystkie okna), ale te co nie ukradli staly juz wymontowane i oparte o sciane gotowe do zaladunku... Nie chce straszyc ale takie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 29.03.2006 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 To prawda - z oknami to trzeba uważać.Co do instalacji to elektryka powinna być, jako ostatnia z instalacji.Tak twierdzili u mnie elektrycy i się potwierdziło, że jak hydraulicy przyszli na końcu to mieli problemy w paru miejscach, żeby ominąć elektryków.A elektrykowi najłatwiej zmieniać trasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.03.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Taa, Boddeku to juz weteran, nie liczy sie dziękuję za szczerość ale dalej będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 03.04.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 no to kiszka zostawie tak jak rafal - bez okien i instalacji. DZIEKI ZA PRZESTROGE. po co komu na zimę okna i kable? W sumie instalacje sie w miare szybko robi. niech stoi i sie wietrzy. Byle pustaków nie rozmontowali no i okien połaciowych rafal9 - czekamy na zdjątka wnętrz - pochwal się bo już sie nie moge doczekać jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 04.04.2006 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Ja prawdopodobnie ruszam w lipcu... Pozwolenie na budowę jest, kierownik jest, ekipa na 90% wybrana. Ruszamy w maju:-) W maju również rodzimy:-) Oj, szykują się zmiany... Pozdrawiam wszystkich wielbicieli Petunii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 04.04.2006 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2006 Hej Marta, No to bedziecie mieli co robic... Ile powiedziala Twoja ekipa za wybudowanie Petunii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts