rafal9 25.04.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2006 Mam pytanie do wszystkich: W jaki sposób budujecie taras? Zrobiłem wylewany, na to pójdą płytki. Był w cenie stanu surowego, a kostki ta ekipa nie układała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.04.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Mam pytanie do wszystkich: W jaki sposób budujecie taras? Ja zmieniłem nieco wygląd tarasu (półokrągły) mur tarasu będzie wymurowany. nie robie fundamentu pod całym tarasem, a jedynie pod 5 słupkami. Reszta to będzie tzw,. mur pływający. Jeśli chodzi o płyte, to zdecydowałem się jej nie robic a zrobie kostkę czyli: folia podsypka, żwir, kostka brukowa, lub kamień wapień. - bez płyty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 26.04.2006 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Szczepek - masz wspaniałą działkę. Widoku można pozazdrościć. i tylko widoku JAk na razie to mam z ta działką same problemy: 1. nie chciano mi dac pozwolenia - dostałem dopiero po prawie roku. 2. musiałem ciągnąć 300 m wody. Ostsatni Odcinek 20 m kopali 1 dzień 3. nie mam jeszcze prądu. na budowie będe jechał na agregacie 4. facet od ogrodzenia mowi ze zrobiłem go w konia, bo on w skale nie wykopie pod słupki. 5. Ogrodzenie musi isc prze różnicę poziomów rzedu 12 m (na długości 5 m w najgorszym miejscu) 6. wykonawca już kręcił noskiem jak pomyslał o fudamentach moze jak się z tym uporam to będe myslał inaczej. JAk widać aparat widzi zupełnie coś innego niż ja ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 27.04.2006 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2006 u mnie taras powędrował za dom, narazie planuję go wylać niestety pojawił mi się problem z wykonawcą , prawdę mówiąc to sam jestem winien bo opóżniają mi się dokumenty. Pogadziłem się ze 1 czerwca nie rozpocznę, nowy termin to lipiec, ew. sierpień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 28.04.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 u mnie taras powędrował za dom, narazie planuję go wylać niestety pojawił mi się problem z wykonawcą , prawdę mówiąc to sam jestem winien bo opóżniają mi się dokumenty. Pogadziłem się ze 1 czerwca nie rozpocznę, nowy termin to lipiec, ew. sierpień Niestety w większości przypadków - tak właśnie jest z papierami, więc ja od razu dałem sobie rok na ich załatwianie i zeszłym roku nic innego nie robiłem i nie marzyłem nawet o rozpoczynaniu budowy a jedynie o tym żeby zamknąć papierologię. ! A teraz przyszedł czas na buidowanie. Właśnie się robi ogrodzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 04.05.2006 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Ten długi weekend był wyjątkowo pracowity.Przynajmniej dla mnie.Ale wreszcie udąło się rozpoczać budowę OGRODZENIA.A dla mnie to naprawdę ważne.1/4 słupków ogrodzeniowych już w ziemi.A dzisiaj idą następne.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.05.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 pozdrawiam budujących! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 10.05.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 pozdrawiam budujących! Budujący pozdrawiają mieszkających ) i siebie nawzajem dla poniesienia nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.05.2006 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 pozdrawiam budujących! Budujący pozdrawiają mieszkających ) i siebie nawzajem dla poniesienia nastroju dziękuję i zwrotne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 20.05.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2006 Budujecie coś w tak "słonecznie budowlaną" sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 22.05.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2006 Budujecie coś w tak "słonecznie budowlaną" sobotę? Budujemy, budujemy... A tak prz okazji mozesz mi powiedziec jak sie wklaej tu zdjecia, ewentualnie zaklada dziennik budowy? Chciałbym sie pochwalić troszeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenciaF 23.05.2006 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2006 Witam, Czy kwota 37 tyś zł za wykonanie fundamentów, ścian i więźby dachowej to dobra cena?Położenie dachówki przez dekarza 9 tyś.Pozdrawima Wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 24.05.2006 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Witam, Czy kwota 37 tyś zł za wykonanie fundamentów, ścian i więźby dachowej to dobra cena? Położenie dachówki przez dekarza 9 tyś. Pozdrawima Wszystkich Myślę, że to dobra cena. W zasadzie taka sama jak moja. Oby tylko twoja ekipa była tak solidna jak moja. Szczerze Ci tego zyczę. Tak na marginesie właśnie dzisiaj zalaliśmy wieniec. Od poniedziałku ruszamy z więźbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenciaF 24.05.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Co do ekipy to jest polecona, ale nigdy nic nie wiadomo. Twój domek jest już zaawansowany, ile czasu zajęło ekipie wybudowanie do tego stanu? Mam jeszcze jedno pytanie, co bedziesz kład pod dachówkę? folie, membranę czy deski i papę. Nam dekarz poleca deski i papę, mnie się wydaje że to stara technilogia i teraz układa się na membranie. Ale nie wiem które rozwiązanie jest lepsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 24.05.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Co do ekipy to jest polecona, ale nigdy nic nie wiadomo. Twój domek jest już zaawansowany, ile czasu zajęło ekipie wybudowanie do tego stanu? Mam jeszcze jedno pytanie, co bedziesz kład pod dachówkę? folie, membranę czy deski i papę. Nam dekarz poleca deski i papę, mnie się wydaje że to stara technilogia i teraz układa się na membranie. Ale nie wiem które rozwiązanie jest lepsze. Pozdrawiam W zeszłym roku 15.12 gotowt był stan zero. W tym roku zacząłem 05.04. Myślę, że tempo dosyć dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 24.05.2006 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2006 Co to tego co pod dachówke to jeszcze nie podjąłem dezcyzji ale na pewno będzie to nowoczesna technologia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.05.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Jak się ciesze ze jednak nie sam musze w tym roku budowac petunie. Ostatnio uzupełniłem dziennik budowy. Jak ktoś chce zobaczyć szalowanie fundamentów - zapraszam. U mnie ławy zostały zrobione i teraz leję fundamenty (nie będe ich murował.)Reńcia . Cena wydaje się przyzwoita. Ja w 40 zmieściłem stan surowy z dachem i dachówką oraz jeszcze tarasy i szambo. Kris_Sk - musisz koniecznie nauczyć się wklejać zdjęcia - naprawde chciałbym zobaczyć jak ci to idzie.Przejrzyj FAQ jak założyć dziennik i jak wklejać zdjęcia, bo za dużo by tu pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 29.05.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ok! Nie pozostało nic innego jak zajrzec do tego FAQ. Obiecuję, że odrobie zaległości. P.S. Zaczynam więźbę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.05.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Ok! Nie pozostało nic innego jak zajrzec do tego FAQ. Obiecuję, że odrobie zaległości. P.S. Zaczynam więźbę. Zajrzyj tutaj - ten wątek dotyczy wklejania zdjęć i na pewno będzie dla ciebie pomocny. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=30921 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.05.2006 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czy jeszcze ktoś oprócz mnie z Szanownych Petuniek prowadzi dziennik budowy? Szukałem, ale Rafal skończyl prowadzic, Boddeku też.. a inni chyba nie zaczeli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts