rafal9 07.12.2004 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Witam, planuję budowę Domu w Petuniach z Archonu.Poszukuję osób, które mają przemyślenia dot. tego projektu, a możejuż budują wg. tego projektu. Domek jest bardzo ładny i dziwi mnie dlaczego tak mało osób go buduje. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 07.12.2004 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Hej!My tez planujemy budowac dom w petuniach!!! Jest naszym bezsprzecznym faworytem. W styczniu prawdopodobnie kupujemy projekt.Gdzie sie bedziesz budowal? Link to projektu:http://www.archon.pl/index.php?act=32&sid=m3f01a42e14e50&intra=990587bb54bb7327035e2bc409467963&crc=3bbd5c3161b79e77708122d6cf0bf00d&lang=pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 07.12.2004 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 Hej,Będę się budował na Białołęce. Nie miałbym żadnych zastrzeżeń co do tego projektu, poza kosztowymi. Obawiam się, że trochę za duża powierzchnia przełoży się na większe koszty w stosunku do domu np. o pow. 150 m2. Jakie są wasze zdania w tej kwestii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.12.2004 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2004 rafal9 - nie dziw się, dach jest dosyć drogi; ale popieram - buduj, domek jest piękny wiem bo też taki buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 09.12.2004 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 rafal9, rzuc okiem na ten projekt: http://www.studioatrium.pl/atrium.php?p=po&pid=239 Jesli Dom w Petuniach Ci pasuje to mysle ze ten tez powinien...Co o nim myslisz? Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 09.12.2004 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Dzięki, Bardzo ciekawy projekt.to prawda - bardzo podobny jest kształt bryły domu. Tylko jest trochę większy od petunii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.12.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 rafal9 - przejrzyj oba projekty pod kątem rozmieszczenia pomieszczeń (ale wyszło masło maślane) chodzi o to aby pomieszczenia techniczne i gospodarcze zgrupować razem i oddzielić od części mieszkalnej; oprócz tego Petunie mają na górze dwie łazienki mam nadzieję, że to duży plus pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 09.12.2004 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Dwie laziienki to bardzo duzy plus ( jak sie ma kase zeby je wykonczyc) A do tego Petunia ma duza lazienke na gorze, a GL raczej srednia. Plusem GL jest moim zdaniem ten podcien i wyjscie na taras zarowno z kuchni jak i salonu. Bardzo mi sie to podoba... Mam wrazenie ze salon w Patunii jest nieustawny. Drzwi od balkonu stoja w miejscu gdzie powinna stac kanapa... No chyba ze chce sie miec z kanapy widok na kuchnie a nie na telewizor W GL za mala kuchnia jest troche... Ale w sumie oba nie sa zle i spelniaja wiele z moich oczekiwan. Trzeba tylko troche kosmetyki bodekku - zmieniles cos na parterze w swojej Patunii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 09.12.2004 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 W petuniach dobrą poprawką wydaje się być przesunięcie łazienki na parterze do garażu z wejściem z korytarza pod schodami. Powiększa to znacznie gabinet. Poza tym garderoba na poddaszu wydaje mi się niepotrzebna - są duże pokoje. Zamiast garderoby można zrobić mały pokój. Największym plusem jest sypialnia rodziców - ma wszystko co mieć powinna: łazienka, balkon, no i łóżko pod oknami. Jest jeszcze jeden fajny element - okno nad schodami. Czy ktoś dokładniej analizował koszty budowy tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 09.12.2004 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Z kosztami jest nielekko. Nie mam doswiadczenia w tej materii a bodekku buduje szkielet wiec trudno porownac. Ale nastawiam sie na 350 kpln. Kiedys myslalem ze za 250 da rade, potem stwierdzilem ze 300 no a dzisiej nie sadze zeby udalo sie taniej niz 350 kpln. Trzeba byc realista... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 09.12.2004 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Zastanawiam się nad jeszcze jednym faktem:czy petunia nie jest za duża na działkę 650 m2?Działka jest prawie kwadrat - domek się mieści - z przodu zostaje w miarędużo miejsca. Ale czy nie będzie wyglądało to karykaturalnie? Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 09.12.2004 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 mysle ze to zalezy od sasiedztwa. Jesli sasiedzi beda mieli dzialki po 1000m2 i niewielkie domi na nich a Ty wcisniesz Petunie na swoje 650m2 to moze to troche razic. Ale z drugiej strony co Cie obchodzi czy innych to bedzie razic. Jesli Tobie nie przeszkadza mniejszy ogrod to OK. Ja mam ograniczenia ekologiczne - tzn 20% dzialki moge tylko zabudowac domem. Dzialke mam 840m wiec Petunia jest w sam raz. Ale nie bulo mi lekko znalezc dom o powierzchni ok 170m2 i majacy tak niewielka pow. zabudowy. Powierzchnia uzytkowa w Petunii jest dosc duza w stosunku to pow. zabudowy moim zdaniem. Moim zdaniem razic nie bedzie. Gorzej jesli warunki zabudowy masz takie jak ja. Wtedy klops. Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 10.12.2004 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 ostry - gdzieś już pisałem ale powtarzam; ponieważ to szkielet to są wyrównane poziomy; brak schodków do garażu i do dużej sypialni na poddaszu. Z tego powodu wejście z garażu jest w hollu a nie pod schodami. Dodatkowo powiększyłem łazienkę na parterze kosztem kotłowni, tak aby weszła dodatkowo mała kabina prysznicowa oraz zlikwidowałem spiżarnię. Widać to dopiero jak stoją ściany - spiżarnia jest mała i zajmuje miejsce. Salon jest tylko salonem - moim zdaniem wystarcza Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 23.12.2004 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2004 Ktoś jeszcze zechce skomentować ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.12.2004 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2004 wszystkim fanom "Domu w petuniach" z okazjiŚwiąt Bożego Narodzenia skłądam serdeczneżyczenia zdrowia, szczęścia oraz pomyślności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.12.2004 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Miłośnicy domu w petuniach - POBUDKA!!![/img][/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 28.12.2004 16:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2004 Bodekku, Dzieki za zyczenia. Na zyczenia swiateczne juz za pozno, ale na Noworoczne akuracik. SZCZESCIA I WIELE, WIELE RADOSCI W NOWYM ROKU!!! Rafal, my nie spimy tylko probujemy zarobic na Dom w Petuniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 30.12.2004 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2004 miłośnicy "Domu w petuniach" powodzenia i szczęścia w nowym 2005 roku obyśmy w tym naszym wymarzonym domku zamieszkali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 04.01.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 No to hoop do góry!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 04.01.2005 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2005 czyżby nikt więcej nier był zainteresowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts