Kris_Sk 23.08.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Hmm... U nas niestety Roben nie ma najlepszych notowań. Znajomi reklamowali cały dach:-( bo okazało się, że winę za przeciekanie ponosi właśnie dachówka. Dekarze odradzili nam więc Robena. Zastanawiamy się nad romańską Brass-a. Chociaż na tapecie była też betonowa Nelskampa- atrakcyjna cena, chociaż niestety wielkoformatowość nie do przyjęcia na łamany dach. Burza mózgów przed nami... bo ostateczna decyzja wciąż nie podjęta. Ale to nie Roben tylko Rupp Ceramika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta S. 23.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Hmm... U nas niestety Roben nie ma najlepszych notowań. Znajomi reklamowali cały dach:-( bo okazało się, że winę za przeciekanie ponosi właśnie dachówka. Dekarze odradzili nam więc Robena. Zastanawiamy się nad romańską Brass-a. Chociaż na tapecie była też betonowa Nelskampa- atrakcyjna cena, chociaż niestety wielkoformatowość nie do przyjęcia na łamany dach. Burza mózgów przed nami... bo ostateczna decyzja wciąż nie podjęta. Ale to nie Roben tylko Rupp Ceramika. To zmienia postać rzeczy! A czy mogę wiedzieć, jaką cenę za tę dachówkę wynegocjowaliście? A może macie już wycenę całego dachu, ze wszystkimi gąsiorami etc.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 24.08.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 Hmm... U nas niestety Roben nie ma najlepszych notowań. Znajomi reklamowali cały dach:-( bo okazało się, że winę za przeciekanie ponosi właśnie dachówka. Dekarze odradzili nam więc Robena. Zastanawiamy się nad romańską Brass-a. Chociaż na tapecie była też betonowa Nelskampa- atrakcyjna cena, chociaż niestety wielkoformatowość nie do przyjęcia na łamany dach. Burza mózgów przed nami... bo ostateczna decyzja wciąż nie podjęta. Ale to nie Roben tylko Rupp Ceramika. To zmienia postać rzeczy! A czy mogę wiedzieć, jaką cenę za tę dachówkę wynegocjowaliście? A może macie już wycenę całego dachu, ze wszystkimi gąsiorami etc.? Na dzień dzisiejszy nie mam jeszcze faktur, ale w/g wyceny kompletna dachówka plus okna dachowe fakro ok. 30 tys. W najbliższym czasie powinienem mieć końcowe rozliczenie także podam cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 28.08.2006 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Hmm... U nas niestety Roben nie ma najlepszych notowań. Znajomi reklamowali cały dach:-( bo okazało się, że winę za przeciekanie ponosi właśnie dachówka. Dekarze odradzili nam więc Robena. Zastanawiamy się nad romańską Brass-a. Chociaż na tapecie była też betonowa Nelskampa- atrakcyjna cena, chociaż niestety wielkoformatowość nie do przyjęcia na łamany dach. Burza mózgów przed nami... bo ostateczna decyzja wciąż nie podjęta. Ale to nie Roben tylko Rupp Ceramika. To zmienia postać rzeczy! A czy mogę wiedzieć, jaką cenę za tę dachówkę wynegocjowaliście? A może macie już wycenę całego dachu, ze wszystkimi gąsiorami etc.? Ja też Rupp ceramika - syriusz - czerwona miedź - angobowana. U mnie materiały na dach - trochę większy , bo dodałem podcień, doszło trochę więżby + okna dachowe fakro wychodzi mi 35 tys. bez robocizny Dziennik budowy uzupełniony - więżba zakończona ( no prawie - bo heba dalej nie ma!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 28.08.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2006 Hmm... U nas niestety Roben nie ma najlepszych notowań. Znajomi reklamowali cały dach:-( bo okazało się, że winę za przeciekanie ponosi właśnie dachówka. Dekarze odradzili nam więc Robena. Zastanawiamy się nad romańską Brass-a. Chociaż na tapecie była też betonowa Nelskampa- atrakcyjna cena, chociaż niestety wielkoformatowość nie do przyjęcia na łamany dach. Burza mózgów przed nami... bo ostateczna decyzja wciąż nie podjęta. Ale to nie Roben tylko Rupp Ceramika. To zmienia postać rzeczy! A czy mogę wiedzieć, jaką cenę za tę dachówkę wynegocjowaliście? A może macie już wycenę całego dachu, ze wszystkimi gąsiorami etc.? Ja też Rupp ceramika - syriusz - czerwona miedź - angobowana. U mnie materiały na dach - trochę większy , bo dodałem podcień, doszło trochę więżby + okna dachowe fakro wychodzi mi 35 tys. bez robocizny Dziennik budowy uzupełniony - więżba zakończona ( no prawie - bo heba dalej nie ma!) No, widzę że ten HEB wszystkim nam zamieszał nieźle! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 29.08.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 29.08.2006 A dzisiaj pada i pada.Dachu sie robić nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.08.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 30.08.2006Dzisiaj mniej pada. Budowa dachu ruszyła ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 30.08.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Za to w Wawie dziś leje że hej U mnie 4 tydzień jeb.. się ze stropem. Tzn w 2 postawili sciany parteru, a teraz 2 tydzień szalują i zbroją. Chcieli go koniecznie zalać na raz ale nie zgodził sie KB więc jak dobrze pójdzie to w sobotę bedzie garaż a w przyszłym tygodniu reszta. Znalazłem wykonawcę ramki, co prawda chciał je zrobić wykonawca ale z powodu braku zaufania, uprawnień spawalniczych i specjalnych elektrod jakie mają być zastosowane trzeba bylo szukać profesjonalisty. Koszty to 2000 PLN z montażem (dzwig i transport z jego pobliskiego warsztatu w tym), na mój koszt zresztą zkalkulowany w cenie hurtownia dostarczyła 24 mb heba i 12 mb ceownika. Ponieważ w umowie z wykonawcą miałem tą ramkę wpisaną w cenie mam zamiar go poinformować ze o tyle pomniejsze mu zapłatę. Jak to usłyszy to wypadnie z butów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 30.08.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Za to w Wawie dziś leje że hej U mnie 4 tydzień jeb.. się ze stropem. Tzn w 2 postawili sciany parteru, a teraz 2 tydzień szalują i zbroją. Chcieli go koniecznie zalać na raz ale nie zgodził sie KB więc jak dobrze pójdzie to w sobotę bedzie garaż a w przyszłym tygodniu reszta. ja tez zalewałem 2 razy - osobno garaż a osobno piętro i schody. KB stwierdził, że inaczej pojawiły by sie za duże obciążenia. Ale wszystko się dobrze skończyło. Cieszę się ,ze przynajmniej to betonowanie za mną. Znalazłem wykonawcę ramki, co prawda chciał je zrobić wykonawca ale z powodu braku zaufania, uprawnień spawalniczych i specjalnych elektrod jakie mają być zastosowane trzeba bylo szukać profesjonalisty. Koszty to 2000 PLN z montażem (dzwig i transport z jego pobliskiego warsztatu w tym), na mój koszt zresztą zkalkulowany w cenie hurtownia dostarczyła 24 mb heba i 12 mb ceownika. Ponieważ w umowie z wykonawcą miałem tą ramkę wpisaną w cenie mam zamiar go poinformować ze o tyle pomniejsze mu zapłatę. Jak to usłyszy to wypadnie z butów skąd ja to znam U mnie bardzo podobnie było. Najpierw ,jak wpisałem ramke do umowy - było ok. Potem dotarło do wykonawcy że sobie chyba z ramką nie da rady, więc zaproponowałem, ze znajdę wykonawcę a jemu odejmę z wypłaty. Znalazłem za 1000 zł wykonawcę - robocizna, z czego już zapłaciłem 300 zł za transport, a nastepnie mój wykonawca powieział, że 1000 zł to za drogo i on to zrobi sam. Efekt jest taki, że wiezba już prawie skończona , a heby jak leżały tak leżą. Ech ludzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 04.09.2006 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Dzisiaj do mnie przyjechała dachówka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 05.09.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 a kiedy ramki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 06.09.2006 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 a kiedy ramki ? powiem szczerze,że powiedziałem przedwczoraj wykonawcy, zeby nie liczył na żadne częściowe wypłaty, zaliczki za dach itp (mimo, że mu obiecałem) zanim nie zobaczę na poddaszu ramek. Materiał jest już pocięty. Dziaisj będzie transportowany na dach i wstępnie konstrukcja ma być "chycona" - jak wyraził się spawacz,zeby się nie rozleciała, a do końca tygodnia pospawana na gotowo. Dachówkę zaczynają od garażu, więc ramki nie przeszkadzają. ALe swoją droga jestem ciekaw jak zamierzają władować ten 7 metrowy kawałek na strop ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 06.09.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mam pytanie ile wyszło wam folii na pokrycie dachu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 06.09.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mam pytanie ile wyszło wam folii na pokrycie dachu??? Własnie kryją. Kupiłem 5 rolek tyveka po 75 mb każda czyli w sumie 375m2. Z tego co wykonawca wyliczył potrzebne jest około 330-340 m 2 folii. a ile wyjdze to zobaczymy. KRIS_SK - O ZDJĘCIA PROSIMY ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 06.09.2006 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 a kiedy ramki ? powiem szczerze,że powiedziałem przedwczoraj wykonawcy, zeby nie liczył na żadne częściowe wypłaty, zaliczki za dach itp (mimo, że mu obiecałem) zanim nie zobaczę na poddaszu ramek. Materiał jest już pocięty. Dziaisj będzie transportowany na dach i wstępnie konstrukcja ma być "chycona" - jak wyraził się spawacz,zeby się nie rozleciała, a do końca tygodnia pospawana na gotowo. Dachówkę zaczynają od garażu, więc ramki nie przeszkadzają. ALe swoją droga jestem ciekaw jak zamierzają władować ten 7 metrowy kawałek na strop ). a czy bez ramek więźba nie siądzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 06.09.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 a kiedy ramki ? powiem szczerze,że powiedziałem przedwczoraj wykonawcy, zeby nie liczył na żadne częściowe wypłaty, zaliczki za dach itp (mimo, że mu obiecałem) zanim nie zobaczę na poddaszu ramek. Materiał jest już pocięty. Dziaisj będzie transportowany na dach i wstępnie konstrukcja ma być "chycona" - jak wyraził się spawacz,zeby się nie rozleciała, a do końca tygodnia pospawana na gotowo. Dachówkę zaczynają od garażu, więc ramki nie przeszkadzają. ALe swoją droga jestem ciekaw jak zamierzają władować ten 7 metrowy kawałek na strop ). a czy bez ramek więźba nie siądzie ? więżba nie - wszystko popodpierane stemplami - na razie robią za ramę., ale dachówki już na to nie ułoże, dopóki nie będzie ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kris_Sk 06.09.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Mam pytanie ile wyszło wam folii na pokrycie dachu??? Własnie kryją. Kupiłem 5 rolek tyveka po 75 mb każda czyli w sumie 375m2. Z tego co wykonawca wyliczył potrzebne jest około 330-340 m 2 folii. a ile wyjdze to zobaczymy. KRIS_SK - O ZDJĘCIA PROSIMY ! No to sie uspokoilem, bo w/g pierwszej wyceny mialem 275 m2, a ostatecznie 400 m2. Co do zdjęć - mam owszem - ALE STRASZNIE MI SIE NIE CHCE KOMBINOWAC Z TYMI ALBUMAMI. Ale ok - niniejszym obiecuje ze cos wrzuce niebawem do dziennika - jezeli mozna nazwac moj dziennik dziennikiem (słomiany zapał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.09.2006 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a kiedy ramki ? powiem szczerze,że powiedziałem przedwczoraj wykonawcy, zeby nie liczył na żadne częściowe wypłaty, zaliczki za dach itp (mimo, że mu obiecałem) zanim nie zobaczę na poddaszu ramek. Materiał jest już pocięty. Dziaisj będzie transportowany na dach i wstępnie konstrukcja ma być "chycona" - jak wyraził się spawacz,zeby się nie rozleciała, a do końca tygodnia pospawana na gotowo. Dachówkę zaczynają od garażu, więc ramki nie przeszkadzają. ALe swoją droga jestem ciekaw jak zamierzają władować ten 7 metrowy kawałek na strop ). a czy bez ramek więźba nie siądzie ? więżba nie - wszystko popodpierane stemplami - na razie robią za ramę., ale dachówki już na to nie ułoże, dopóki nie będzie ramki. tak właśnie myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 07.09.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Co tam 300 kilo podnieść na 3 metry wzwyż . Nie chcę krakać ale wydaje mi się ze bez dzwigu nie da rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.09.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Co tam 300 kilo podnieść na 3 metry wzwyż . Nie chcę krakać ale wydaje mi się ze bez dzwigu nie da rady. Wyobraźcie sobie, że dzisiaj u mnie na budowie było 11 chłopa i Ręcznie !!!!! wtargali wszystkie elementy konstrukcyjne ramki na górę ten najcięższy to waży notabene około 0,5 tony a po ustawieniu dopiero będzie spawanie. Dziwne podejście, ale czemu nie skoro moi budowlańcy tak lubią ) a klęli na projektanta tak, że gdybym to napisał, to by mi zablokowali dostęp do tego forum Podziwiam ich stękali, pierdzieli z wysiłku, a nie popuścili najgorsze było właśnie to pierdnięcie , bo wtedy wszyscy odpuścili, jak się zaczęli rechotać i mało HEB nie poleciał w dół i nie 3 metry tylko ponad 5 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts