bodekku 19.03.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 no co ty najpierw budujesz a potem wykanczasz, wykanczasz, wykanczasz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 25.03.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 ech... zaniedbują pozostałe petunie to forum... zaniedbują...moze wiosna obudzi pozostałych. I hope so.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 26.03.2007 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 ech... zaniedbują pozostałe petunie to forum... zaniedbują... moze wiosna obudzi pozostałych. I hope so.. Sorki, krótki raport z budowy. Zamówione okna, drzwi, brama garażowa. Będą w połowie kwietnia. Wtedy też przyjeżdzają dekarze położyć dachówkę Euronit profil S w kolorze grafitowym, okna Fakro i rynny PCV. Umówiony jestem z instalatorami: woda-kan-co na koniec maja (czekam jeszcze na wycenę ) gaz i elektryk na czerwiec Umówiłem się wstępnie na początek lipca ma wylewki, tylko nie znalazłem jeszcze nikogo do tynków i instalacji alarmowej. 15 lipca wchodzi ekipa do ocieplen zewnętrznych. Nie wiem jak to się stało ale wyliczyli nasz domek na ok. 200 m2. ps. liczyliście ile mamy metrów do tynków wewnętrznych? mi wyszło ok 720 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.03.2007 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 ech... zaniedbują pozostałe petunie to forum... zaniedbują... moze wiosna obudzi pozostałych. I hope so.. Sorki, krótki raport z budowy. Zamówione okna, drzwi, brama garażowa. Będą w połowie kwietnia. Wtedy też przyjeżdzają dekarze położyć dachówkę Euronit profil S w kolorze grafitowym, okna Fakro i rynny PCV. Umówiony jestem z instalatorami: woda-kan-co na koniec maja (czekam jeszcze na wycenę ) gaz i elektryk na czerwiec Umówiłem się wstępnie na początek lipca ma wylewki, tylko nie znalazłem jeszcze nikogo do tynków i instalacji alarmowej. 15 lipca wchodzi ekipa do ocieplen zewnętrznych. Nie wiem jak to się stało ale wyliczyli nasz domek na ok. 200 m2. ps. liczyliście ile mamy metrów do tynków wewnętrznych? mi wyszło ok 720 mnie właśnie wyszło inaczej na dole - około 300 m2 tynków na górze 190 m2 tynków (licze tylko sciany pionowe) docieplenie zewnętrzne - jakieś 190 m2 - ale nie jestem pewien - trzeba to sprawdzić dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 02.04.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Ostatnio firma Archon mnie zaskoczyła. Jade sobie jedną z większych ulic w krakowie - patrze i co widzę?wielki bilbord reklamujący firme archon z rysunkiem domu - jakiego? NASZEGO.. NASZE PETUNIE NA BILBORDACH ! Musze zrobic tego zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.04.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 nie ma sie co dziwic w koncu Petunie sa piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 02.04.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 nie ma sie co dziwic w koncu Petunie sa piekne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 03.04.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 W wawie też pełno ich reklam ale na wszystkich Dom w Dąbrówkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 05.04.2007 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 W wawie też pełno ich reklam ale na wszystkich Dom w Dąbrówkach misha11 - masz rację - przyjrzałem się i niestety - to jest inny dom, a nie w petuniach - chyba jednak te dąbrówki ( a petunie sa takie ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 07.04.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 pewno że są ładne a tak przy okazji Zdrowych Spokojnych Świąt Wielkanocnych mokrego dyngusa i szybkiego zamieszkania w "Petuniach" życzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 12.04.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 podnoszę poświątecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.04.2007 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 A u mnie końcówka regipsów na poddaszu.zaczęły sie intslacje co. niebawem wylewki.Jeszcze w maju mam rozpocząć elewację. Ale na razie nie mamy pomysłu na elewację. moze jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 16.04.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 bodeku, zauważyłem oststnio, ze jesteś wyjątkowo hmm.... produktywny - zerknąłem na twoją ilość wysłanych postów... jest imponująca - przyznać to muszę... wiele czasu chyba spędzasz przed monitorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 20.04.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 a inne petunie nie budują... lub budują, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.04.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 bodeku, zauważyłem oststnio, ze jesteś wyjątkowo hmm.... produktywny - zerknąłem na twoją ilość wysłanych postów... jest imponująca - przyznać to muszę... wiele czasu chyba spędzasz przed monitorem no niestety czasem musze przed kompem posiedziec a poniewaz nie jest to glowne zadanie to od czasu do czasu cos skrobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misha11 23.04.2007 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 budujemy ale nie w takim tempie jak twoje. U mnie zaczeli kopać kanalizację i wodę. Musze o 70 m rozszeżyć gminna linię która zaczyna się w powiatowej drodze. co do elewacji to materiał mam juz kupiony, styro termoorganika 15 cm i reszta system kabe. kolor podstawowy 1040, obramówki wokół okien o 2 tony jasniejszy (1020 o ile dobrze pamiętam) bo okna mam białe plastiki VEKA. Mój planogram jest taki: elektryk zaczyna za tydzien, pod koniec maja woda, co i hydraulik, czerwiec tynki i karton gipsy, początek lipca wylewki, 15 lipca elewacja. Po 15 maja ma być dostępna moja dachówka (grafitowy euronit) więc dodatkowo na przełomie maja-czerwca dojdzie kompletny dach Pozdro, PS POMOCY!!! jak otwierają się wam drzwi wejściwe do domu? w projekcie mamy do srodka, ja chciałem na zewnątrz ale w która stronę bedzie waszym zdaniem wygodniej by nie zepchnąć gości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 23.04.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 budujemy ale nie w takim tempie jak twoje. U mnie zaczeli kopać kanalizację i wodę. Musze o 70 m rozszeżyć gminna linię która zaczyna się w powiatowej drodze. co do elewacji to materiał mam juz kupiony, styro termoorganika 15 cm i reszta system kabe. kolor podstawowy 1040, obramówki wokół okien o 2 tony jasniejszy (1020 o ile dobrze pamiętam) bo okna mam białe plastiki VEKA. Mój planogram jest taki: elektryk zaczyna za tydzien, pod koniec maja woda, co i hydraulik, czerwiec tynki i karton gipsy, początek lipca wylewki, 15 lipca elewacja. Po 15 maja ma być dostępna moja dachówka (grafitowy euronit) więc dodatkowo na przełomie maja-czerwca dojdzie kompletny dach Pozdro, PS POMOCY!!! jak otwierają się wam drzwi wejściwe do domu? w projekcie mamy do srodka, ja chciałem na zewnątrz ale w która stronę bedzie waszym zdaniem wygodniej by nie zepchnąć gości odpowiedz masz u mnie w dzienniku faktycznie drzwi otwierane do środka - jak dla mnie sa niefortunne, wiec będa otwierane u mnie na zewnątrz. http://www.qes.pl/prywatne/obrazki/drzwi_w_3.jpg jak widać: klamka po lewej stronier, zawiasy po prawej. przećwiczyłem - nic nie przeszkadza Pod warunkiem ,że goście sa praworęczni a inne zdjęcia ... szukaj u mnie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 23.04.2007 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 budujemy ale nie w takim tempie jak twoje. U mnie zaczeli kopać kanalizację i wodę. Musze o 70 m rozszeżyć gminna linię która zaczyna się w powiatowej drodze. co do elewacji to materiał mam juz kupiony, styro termoorganika 15 cm i reszta system kabe. kolor podstawowy 1040, obramówki wokół okien o 2 tony jasniejszy (1020 o ile dobrze pamiętam) bo okna mam białe plastiki VEKA. Mój planogram jest taki: elektryk zaczyna za tydzien, pod koniec maja woda, co i hydraulik, czerwiec tynki i karton gipsy, początek lipca wylewki, 15 lipca elewacja. Po 15 maja ma być dostępna moja dachówka (grafitowy euronit) więc dodatkowo na przełomie maja-czerwca dojdzie kompletny dach Pozdro, PS POMOCY!!! jak otwierają się wam drzwi wejściwe do domu? w projekcie mamy do srodka, ja chciałem na zewnątrz ale w która stronę bedzie waszym zdaniem wygodniej by nie zepchnąć gości a co to jest system kabe? nie mam pomysłu jak pomalować elewację zupełnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.04.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 budujemy ale nie w takim tempie jak twoje. U mnie zaczeli kopać kanalizację i wodę. Musze o 70 m rozszeżyć gminna linię która zaczyna się w powiatowej drodze. co do elewacji to materiał mam juz kupiony, styro termoorganika 15 cm i reszta system kabe. kolor podstawowy 1040, obramówki wokół okien o 2 tony jasniejszy (1020 o ile dobrze pamiętam) bo okna mam białe plastiki VEKA. Mój planogram jest taki: elektryk zaczyna za tydzien, pod koniec maja woda, co i hydraulik, czerwiec tynki i karton gipsy, początek lipca wylewki, 15 lipca elewacja. Po 15 maja ma być dostępna moja dachówka (grafitowy euronit) więc dodatkowo na przełomie maja-czerwca dojdzie kompletny dach Pozdro, PS POMOCY!!! jak otwierają się wam drzwi wejściwe do domu? w projekcie mamy do srodka, ja chciałem na zewnątrz ale w która stronę bedzie waszym zdaniem wygodniej by nie zepchnąć gości u mnie drzwi akurat odwrotnie niz u szczepka ale tez na zewnatrz - otwieraja sie akurat na sciane od garazu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 23.04.2007 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 a tak BTW pamietajcie o wyjsciach wody na zewnatrz domu ja mam w 3 punktach i nie musze latac dookola ze szlauchem jak sasiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts