bodekku 02.08.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2005 rafal9 - teraz po podłogach bedę robił to ci wyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 22.08.2005 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Uporali się właśnie u mnie z ramkami stalowymi.Teraz kolej na więźbę. Coraz ładniej zaczyna wyglądać ten domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 31.08.2005 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 podnoszę - wątek nam uciekł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.09.2005 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Kupiłem ten projekt i juz mam pozwolenie na budowę. Na wiosnę zaczynam budowę Domu w petuniach, Zatem będę śledził wasze postępy !!! Czy ktoś z forumowiczów buduje w OKOLICY KRAKOWA?Właśnie zaczynam rozglądać się za wykonawcami. pozdrowienia dla wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 12.09.2005 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Kupiłem ten projekt i juz mam pozwolenie na budowę. Na wiosnę zaczynam budowę Domu w petuniach, Zatem będę śledził wasze postępy !!! Czy ktoś z forumowiczów buduje w OKOLICY KRAKOWA? Właśnie zaczynam rozglądać się za wykonawcami. pozdrowienia dla wszystkich Powodzenia, domek nie jest prosty w budowie, a do tego dość drogi. Całą zimę przygotuj się merytorycznie śledząc projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 12.09.2005 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2005 Powodzenia, domek nie jest prosty w budowie, a do tego dość drogi. Całą zimę przygotuj się merytorycznie śledząc projekt. Że prosty nie jest to wiem. Dodatkowo skomplikowałem sobie sprawę budując go na skale. 40 cm humusu - potem -lita skała. Fundamenty schodkowe. W domu wyszły mi 4 różne poziomy. (garaż, parter, sypialnia nad garażem i poddasze) każde rozdzielone wysokością 1 biegu schodów (do spocznika) Może być ciekawe doświadczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 24.09.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2005 szczepek - witaj w klubie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 26.09.2005 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2005 szczepek - jak postepy w planowaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.09.2005 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 szczepek - jak postepy w planowaniu ? Jestem na etapie poszukiwania wykonawców z okolic Krakowa. Tam buduję a dokładnie na terenie parku Krajobrazowego - Dolinki podkarakowskie - Dokładnie Dolina Będkowska. Będę raczej szukał 1 wykonawcy. Na rok 2006 mam przewidziany stan surowy zamkniety. Już jeden z wykonawców sie wycofał bo nie ma dostępu do koparki taśmowej do kopania w skale. A fundamenty jakoś zrobić trzeba. Szukam również wapienia białego (z małą zawartością żelaza) ,żeby nie rdzewiało do ogrodzenia. Czuję, że poszukiwania wykonawców trwały będą dość długo, ale myślę, że do końca roku się z tym uporam. Oglądam i PODZIWIAM JAK NA RAZIE WASZE ZAAWANSOWANIE !!! strasznie cierpliwym być trzeba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 27.09.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 bodekkurafal9 Czy juz wiecie ile was kosztował stan surowy zamkniety? All indwie różne technologie - dom ten sam. Jestem ciekaw różnic w kosztach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 27.09.2005 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 szczepek - ja miałem podpisaną umowę podklucz - więc trudno mi podać dokładną wartość szczegóły wysyłam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 27.09.2005 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Ja jeszcze nie mam surowego zamkniętego, tylko surowy z pokryciem dachu.W sobotę właśnie skończyli dach.Teraz siedzą elektrycy, hydraulicy i za chwilę wchodzą tynkarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 27.09.2005 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 Hej Rafal9,Masz zaleglosci z Zapiskach... Czekamy na update... Pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 28.09.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 bodekku rafal9 Dzieki śliczne za info. Tanio nie jest, ale sa to kwoty, zgodne z moimi kalkulacjami (nieco niższe niż w kosztorysie oryginalnym) więc ciesze sie że przy kalkulacjach nie popełniłem istotnych błędów. Teraz tylko właściwi wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 28.09.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 bodekku rafal9 Dzieki śliczne za info. Tanio nie jest, ale sa to kwoty, zgodne z moimi kalkulacjami (nieco niższe niż w kosztorysie oryginalnym) więc ciesze sie że przy kalkulacjach nie popełniłem istotnych błędów. Teraz tylko właściwi wykonawcy Kosztorys dołączony do projektu daje jakieś pojęcie o problemie, ale ma wiele braków - np. wielu elementów z pokrycia dachowego brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 28.09.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 szczepek - dodaj około 10% na nieprzewidziane wydatki wtedy będziesz na bezpiecznym zakresie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 03.10.2005 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2005 podnoszę aby nie zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 07.10.2005 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 podnoszę aby nie zapomnieć Własnie dostałem pozwolenie na budowę sieci wodociągowej z przyłączem oczywiście. !!! Musiałem od 8 osób zebrać oswiadczenia - pozwolenie na uzbrojenie im działek. Jeszcze co poniektórzy mieli problemy. nieprawdopodobne. Człowiek uzbraja im działki, nikt oczywiście nie chce sie dołożyć i spotyka sie z oporem, bo mu "owies" na rurach wodnych nie będzie rósł. Także już w listopadzie będzie woda na działce.! wreszczie . Czekałem na nia 2 lata. za 300 m wodociągu niestety musze zapłacić sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ostry 07.10.2005 07:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2005 Szczepek,Zdradz nam ile bedzie kosztowac pociagniecie wodociagu na 300m? Ja mam do pociagniecia ok. 100m .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodekku 09.10.2005 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2005 no to faktycznie ładny kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts