mariusz_e 20.12.2013 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Witam, Przymierzam się do budowy kominka bez DGP. Górną zabudowę będę robił z karton gipsu, wkład i obudowę już mam. Trapi mnie jednak rozwiązanie komory dekompresyjnej. Mam w ścianie dwa otwory (załączam zdjęcie jeszcze przed tynkami): - lewy - kanał wentylacyjny - prawy - kanał dymowy Czy ten kanał wentylacyjny będzie przydatny w komorze dekompresyjnej czy go zamurować? Na jakiej wysokości zrobić w moim przypadku komorę dekompresyjną? Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.12.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Kanał wentylacyjny możesz pozostawić w komorze, możesz też wyprowadź go jakąś rurą na zewnątrz. Będziesz miał dwie kratki po jednej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver_stas 20.12.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Kanał wentylacyjny możesz spokojnie zostawić w komorze dekompresyjnej . Jak Ci zostało jakieś spiro , to możesz go poprowadzić od kanału do kratki wlotowej . Masz wtedy rozdzielone obiegi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz_e 20.12.2013 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Dzięki za podpowiedzi. Może się mylę, ale jak tego kanału nie podłączę do kratki, to całe ciepło z tej komory będzie wywiewało kanałem na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 20.12.2013 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 Komora dekompresyjna jest po to, żeby ciepła w niej nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts