seb-tom 20.12.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 witam,jestem w trakcie robienia poddasza u siebie w domu i za jakis czas będe musiał zrobic podłoge.Niżej jest parter normalnie uzytkowany ogrzewany itd strop wylany na belkach nic go nie ruszy, tu gdzie teraz chce legary położyć kiedyś był żużel i wylewka zostało to zerwane powierzchnia jest lekko chropowata i mniej więcej trzyma poziom.mam zamiar położyć legary wysokości 5cm na to plyta i panele.i moje szczegółowe pytania: 1.czy dawać folie pod legary a beton,jeśli tak to jaką2.wełna czy styropian,3.wysokość 5cm legara a szerokość 5 czy 6 jaka będzie dobra?5.pod i na legar dajemy jakiś filc gume?6.czy legary mocować do podłogi,jeśli tak to czym?kątowniki dyble czy co?czy łączyć legary poprzeczne z tymi przy scianie?7.jeśli legar będzie troche wyżej w jednym miejscu co podkładać ? pozdrawiam i będe wdzięczny za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seb-tom 20.06.2014 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2014 moge prosić o odpowiedzi niestety dopiero teraz doszedłem do podłogi:( 1.czy dawać folie pod legary a beton,jeśli pomieszczenie jest zamieszkałe i ogrzewane.2.na wygłuszenie wełnę, a czy styropian ew też może być?3.czy i pod i na legar dać filc?4.czy legary mocować do podłogi,jeśli tak to jak? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts