tomison 20.12.2013 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2013 WitamKupiłem listwy szklane 2,5x50 cm jako element dekoracyjny kolekcji płytek ceramicznych ceramiki końskie. Producent listew Lucxor.Mam pytanie odnosnie cięcia i fazowania pod kątem 45 stopni, czym najlepiej to zrobić. Tarcza do szlifowania szkła, diamentową czy może jest inny sposób.Nie wiem czy klej do luster się nada czy inny materiał do przyklejenia do betonu, płyt KG i tynku gipsowego.Producent zaleca kleić na silikony bezoctanowe, zeby nie było przebarwień.Może ktoś z Was kleił takie listwy i może coś doradzić z własnego doswiadczenia. Dziekuję za wszelkie rady.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 21.12.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Listwy wykonane są ze szkła hartowanego . Przeciąć się je da , choćby przecinarka do płytek z chłodzeniem . Będą jednak wyszczerbione .Przykleić je można elastycznym klejem do płytek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 21.12.2013 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) dzieki za odpowiedzSzukam raczej precyzyjnego sposobu cięcia bez wyszczerbień. czy jest hartowane tego nie wiem. dzisiaj próbowałe przciąć brzeszczotem wolframowym. Szło ale baaaaaaaaaardzo powoli.Napewno listeweki za hartowane. Wiadomo ze trzeba je docinac podczas montazu Edytowane 21 Grudnia 2013 przez tomison Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 21.12.2013 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Jeśli potrzebujesz bezbarwnego kleju elastycznego - szukaj takiego do klejena akwariów (są czarne lub bezbarwne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 22.12.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 dzieki za odpowiedz Szukam raczej precyzyjnego sposobu cięcia bez wyszczerbień. czy jest hartowane tego nie wiem. dzisiaj próbowałe przciąć brzeszczotem wolframowym. Szło ale baaaaaaaaaardzo powoli. Napewno listeweki za hartowane. Wiadomo ze trzeba je docinac podczas montazu Listewki szklane tnie się w miejscach , ktore po zafugowaniu sa niewidoczne . Jak chcesz mimo wszystko miec ładną linie ciecia , to wpisz w wyszukiwarke "water jet" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomison 22.12.2013 16:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 właśnie problem polega na tym ze musz polaczyc listwy w miejscu łaczenia naroznika zewnetrznego i musze dziabnac jedna strone estetycznie, najlepiej jakby sie dalo sfazowac pod katem 45 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts