Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cięcie i fazowanie listw szklanych - dekoracyjnych. Czym przyklejać do podłoża?

tomison

Recommended Posts

Witam

Kupiłem listwy szklane 2,5x50 cm jako element dekoracyjny kolekcji płytek ceramicznych ceramiki końskie. Producent listew Lucxor.

Mam pytanie odnosnie cięcia i fazowania pod kątem 45 stopni, czym najlepiej to zrobić. Tarcza do szlifowania szkła, diamentową czy może jest inny sposób.

Nie wiem czy klej do luster się nada czy inny materiał do przyklejenia do betonu, płyt KG i tynku gipsowego.

Producent zaleca kleić na silikony bezoctanowe, zeby nie było przebarwień.

Może ktoś z Was kleił takie listwy i może coś doradzić z własnego doswiadczenia.

Dziekuję za wszelkie rady.

Pozdrawiam

dzieki za odpowiedz

Szukam raczej precyzyjnego sposobu cięcia bez wyszczerbień. czy jest hartowane tego nie wiem. dzisiaj próbowałe przciąć brzeszczotem wolframowym. Szło ale baaaaaaaaaardzo powoli.

Napewno listeweki za hartowane. Wiadomo ze trzeba je docinac podczas montazu

Edytowane przez tomison

dzieki za odpowiedz

Szukam raczej precyzyjnego sposobu cięcia bez wyszczerbień. czy jest hartowane tego nie wiem. dzisiaj próbowałe przciąć brzeszczotem wolframowym. Szło ale baaaaaaaaaardzo powoli.

Napewno listeweki za hartowane. Wiadomo ze trzeba je docinac podczas montazu

Listewki szklane tnie się w miejscach , ktore po zafugowaniu sa niewidoczne . Jak chcesz mimo wszystko miec ładną linie ciecia , to wpisz w wyszukiwarke "water jet" .