virus191 21.12.2013 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 (edytowane) Witajcie. Dokonałem modernizacji starej kuchni kaflowej. Przed pracami jej wylot był połączony bezpośrednio dziesięcio centymetrowym kawałkiem rury fi130 wprost do komina. Podczas palenia płomienie wlatywały do komina zamiast rozgrzewać żeliwną płytę i większość ciepła uciekała. Wymurowałem nowe palenisko, kupiłem czarny radiator i 2 kolana. Moja modernizacja polegała na wstawieniu 2 kolan i radiatora między nie aby odzyskać trochę ciepła, aby móc coś dłubać w zimie. Po zmontowaniu wszystkiego okazało się, że z rury dmucha zamiast wyciągać. Przed pracami ciąg był taki, że aż wywiewało popiół do góry Edytowane 21 Grudnia 2013 przez virus191 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 21.12.2013 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Zapewne jest tak. Modernizacja spowodowała przerwę w paleniu i wystygnięcie komina. Rozgrzej jakoś komin i będzie dobrze. Wróci ciąg kominowy. Jaka była przerwa w paleniu? Napisz czy zgadłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
virus191 21.12.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2013 Ostatni raz paliłem ze 2 tygodnie temu. Bałem się, że rura nie może być poziomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagi69 22.12.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Uszczelnić połączenie ryry z kominem .odkręcic rewizje na kolanku przy kominie - i jak Piotr wskazuje - spalić kilka gazet w samym kominie. gazety suche nie kolorowe najlepiej Trybuna Ludu lub Chłopska Droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sterowiec40 22.12.2013 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 bagi69Toż to BIAŁE KRUKI a Ty każesz mu tym palić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.12.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Może ostatecznie Głosem Robotniczym:lol2:Kawałek gałgana polany ON też się sprawdza...Ta rura w ścianę nie za głęboko aby wetknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
virus191 22.12.2013 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 To jest tylko do pomiarów na luzie wetknięte, wkładkę przyciąłem na odpowiednią długość i wmurowałem, rury nie da się za głęboko wsadzić, zostały mi tylko uchwyty 130 ale nie wiem gdzie je kupić, w Casto 29zl/szt (pogięło ich ?). Po skończonej pracy dam znać co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts