em-be 22.12.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Dzień dobry Potrzebuje pomocy w zabezpieczeniu balkonu, dokładnie szczeliny pomiędzy balkonem a barierka.Szczelina pomiędzy balkonem a barierką wynosi około 15 cm. Chcę zabezpieczyć tą przestrzeń żeby małe dziecko nie wsadziło tam nogi.Pomyślałem żeby na płytki położyć sztuczną trawę, wyciąć dłuższy kawałek i zawinąć krawędź na barierkę, zamocować opaskami zaciskowymi. Ma ktoś z Was inny pomysł lub widział podobne rozwiązania na balkonach ? http://images63.fotosik.pl/494/a3fedc8fe9b0c7c0m.jpg http://images62.fotosik.pl/496/0b3abd99fcf00071m.jpg Edytowane 2 Stycznia 2014 przez em-be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
em-be 03.02.2014 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Nikt z Was nie spotkał się z problemem zabezpieczeniem barierki na balkonie ? Będę wdzięczny za wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 03.02.2014 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 sztuczna trawa to miękkie tworzywo, dziecko nadepnie i ściągnie Ci tą trawę. Ja najpierw zabezpieczyłabym ten otwór czymś twardym - np szeroką listwą/deską, twardą, drobną siatką itp.dopiero potem położyć trawę na całości.Mam trawę na balkonie. super sprawa - nie trzeba podlewać, kosić. I co najważniejsze nie trzeba myć podłogi.gdy miałam płytki, co tydzień szorowałam mopem po balkonie, teraz trawa 'rośnie' raz na dwa trzy miesiące wpadam na balkon z odkurzaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Kniaziuk 04.02.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Możesz zrobić z blachy perforowanej, czyli z takiego samego materiału z jakiego masz wypełnienie barierek. Tylko z uwagi na dziecko jedną stronę (tę od płytek), musiałbyś zagiąć u blacharza na giętarce, żeby nie miała ostrej krawędzi. Drugą stronę możesz przymocować do słupków balustrady pośrednio nawet za pomocą profili do g-k. Propozycja z deską nie jest najlepsza bo będzie gniła od wody opadowej a woda musi jakoś spływać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierka 08.02.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2014 Propozycja z deską nie jest najlepsza bo będzie gniła od wody opadowej a woda musi jakoś spływać. masz rację.. pisząc 'listwa/deska' bardziej miałam na myśli kształt, niż materiał. Choć oczywistym jest, że deski są drewniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 11.02.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 Zabezpieczenie dla bezpieczeństwa Twojego dziecka w 100% dobre myślenie, tylko nie zapomnij o małej szczelinie, przez którą będzie mogła odpływać deszczówka. Ze śniegiem poradzisz sobie wywalając go co jakiś czas, bo i tak sam nie zleci (zbyt mały spadek). Mówię o czym takim, abyś nie rozbił sobie basenu z balkonu lub czegoś w tym stylu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts