Kuroga 22.12.2013 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 Witam mam problem z wentylacją w kuchni. Konkretnie pojawiły mi się zacieki, wszedłem na dach to co tam zobaczyłem po prostu mnie przeraziło. Kominy wentylacyjne w moim odczuciu nie są niczym zakończone mało tego mój przewód jest z rury pcw fi 100 lub 110. Deweloper zobowiązał się coś z tym zrobić jednak miałem już z nim problemy i wiem że jego podwykonawcy będą robić wszystko najtańszym kosztem i wciskać mi kit, że " TO JEST DOBRZE I TAK MOŻE BYĆ"..." TO MA TAK WYGLĄDAĆ"... itd. więc proszę o opinie czy coś takiego mogło dostać odbiór, jak powinno być to wykonane, gdzie ewentualnie szukać pomocy jeżeli nie wykonają tej poprawki rzetelnie i poprawnie. Dołączam zdjęcie komina z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 22.12.2013 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2013 no tak to nie powinno wyglądać, skoro tak to zrobione to powinny być założone chociaż wywiewki pionowe na tych kanałach. Inna sprawa że to i tak nic nie da jak wentylacja działać nie będzie - znaczy nie bedzie się woda opadowa lała w kanały i tyle. Jesteś w stanie napisać czy w ogóle u ciebie wentylacja działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kuroga 27.12.2013 12:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Jakoś działa. Kominiarze byli już dwa razy na inspekcji i coś mierzyli. Nie mówili że coś jest źle ani dobrze więc nie wiem jaka jest jej wydajność. Czy oni nie powinni zauważyć że na dachu jest coś nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts