marcinkiewicz 23.12.2013 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2013 Witam, potrzebuję pomocy w temacie warstw ocieplenia dachu. A mianowicie mam dach pokryty blachodachowką a pod nią folie dachowa na krokwiach i chciałbym ocieplić dach wełną 15 pomiędzy krokwiami (krokwie 17 cm), później pełne deskowanie od wewnątrz i na dechy wełna 5cm pomiędzy łatami i do lat folia i płyty GK. i tu rodzi się pytanie czy takie rozwiązanie zda egzamin. Proszę o opinię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BCS 24.12.2013 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Pełne deskowanie i łaty jako konstrukcja nośna do płyt GK???, rozwiązanie niespotykane, droższe od rusztu stalowego i chyba przy jakości mokrych dech czy nawet suchych, mało skuteczne jako właściwe usztywnienie pod konstrukcję GK, nie wiem skąd masz dechy,ale już szybciej zainwestowałbym w płytę OSB, cena porównana, a lepiej ustabilizuje i uszczelni,co do 5cm -trochę mało 10 cm dobrej to minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver_stas 26.12.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Witam, potrzebuję pomocy w temacie warstw ocieplenia dachu. A mianowicie mam dach pokryty blachodachowką a pod nią folie dachowa na krokwiach i chciałbym ocieplić dach wełną 15 pomiędzy krokwiami (krokwie 17 cm), później pełne deskowanie od wewnątrz i na dechy wełna 5cm pomiędzy łatami i do lat folia i płyty GK. i tu rodzi się pytanie czy takie rozwiązanie zda egzamin. Proszę o opinię Wg. mnie przekombinowane . Między krokwie wełna 15 cm , do tego standardowe profile i wełna 10 cm . Koszty i pracochłonność zbliżone , a efekt znacznie lepszy . Dodam , że sam sobie robiłem docieplenie poddasza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts