JendrzejJawor 20.02.2015 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Panowie zostawcie człowieka, lub ludzi. Robi co chce, a prawnie chyba nie można nic zarzucić, a taka jałowa dyskusja nic nie wnosi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.02.2015 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Zwróć uwagę, że żaden z nas żadną wypowiedzią tego człowieka czy tych ludzi nie obraził. Odnosimy się tylko do formy tych wypowiedzi. Ale oczywiście masz rację. Z mojej strony na tym koniec. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 22.02.2015 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 nie jestem fachowcem, jestem kobietą, która w połowie nawet nie rozumie Waszej terminologii, dlatego nie wiem o co dokładnie mam pytać, ale też nikogo nie obrażam, mam nadzieje, tylko na pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DACxxxAZ 25.02.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Ja też mam nadzieję,że nikogo nie obrażam i ponadto nie jestem fachowcem ale kojarzę fakty i piszę co myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swierczek 27.02.2015 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 nie jestem fachowcem, jestem kobietą, która w połowie nawet nie rozumie Waszej terminologii, dlatego nie wiem o co dokładnie mam pytać, ale też nikogo nie obrażam, mam nadzieje, tylko na pomoc:) I prawdopodobnie otrzymasz pomoc, jeśli tylko zadasz konkretne pytanie A ja na razie widziałem tylko pytanie w stylu "chcę się czegoś dowiedzieć o firmie X". Sprecyzuj "czego", a pewnie dostaniesz merytoryczną odpowiedź od Andrzeja, który jest świetnym fachowcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 28.02.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 A ja wam Panowie nie zarzucałem obrażania, tylko stwierdziłem żeby zostawić temat, bo nie ma on sensu, bo on nagle nie zamilknie z powodu kilku niesprzyjających postów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 10.03.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2015 Nie ma co się kłócić :0 Nie po to jest te forum Wracając do tematu postu to na przykładzie mojego kuzyna nie polecam ogólnie blachodachówki, może temu, że nie była z żadnej dobrej firmy, bo bym skojarzył nazwe. Ale już po 12 latach zaczęła lekko korodować, a farba pękać. Jeszcze chwila i znowu będzie trzeba zmieniać pokrycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 11.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 Eee to tylko farba, można pomalować i zabezpieczyć przed korozją. A tak serio to prawda, że blacha dużo nie przeżywa, no nie licząc chlewu u ciotki na wiosce bo tam to blacha ma lat x a nadal się trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 12.03.2015 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 Hhahahah No tak, tylko tam nie ma różnicy czy przecieka troche czy nie, jej estetyka również więc tak sobie pewnie jeszcze drugie tyle poleży ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 19.03.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Poleży na pewno, ale z tego co widziałem to chyba nawet nie przecieka Ale też trzeba chorować na zbyt duże fundusze żeby dachówkę położyć na jakikolwiek budynek gospodarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 20.03.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 No tak co racja to racja ^^ Tylko niestety pewnie występuje tu paradoks , że jak pokrycie dachowe nie odgrywa wielkiej roli to nic z nim się nie dzieje, a jak by się taką blache położyło na dachu domu i próbowałoby się o nią dbać to już tak kolorowo pewnie by nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 21.03.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 No niestety malowanie blachy jest kosztowne, a trzeba malować, bo szybko zardzewieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 22.03.2015 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 No niestety, czasami zdarzają się takie blachy, że malować trzeba już po 6-7 latach i zaraz zaczyna korodować, a "koszta, koszty" gonią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 01.04.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dokładnie. Tak samo jest z rynnami metalowymi, jeżeli nie są cynkowane to też szybko mogą korodować, a cynkowane są sporo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 02.04.2015 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Za jakość trzeba zapłacić, ale jednak warto wydać raz więcej, niz potem co chwile męczyć się z kolejnymi wydatkami to na impregnacje, malowanie. Przynajmniej takie jest moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 02.04.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 No ja akurat ostatnio pomagałem montować PCV z braasa i wydają się wytrzymałe, a przynajmniej nie trzeba malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 05.04.2015 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 Ja mam blachodachówkę już 14 rok i ani śladu korozji. Nie wiem od czego to zależy, bo szczerze mówiąc obleciał mnie mały strach jak tak czytam te wasze opinie. Ja w każdym razie jestem bardzo zadowolona i nie planuję wymiany pokrycia w najbliższych latach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 05.04.2015 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 A masz ocynkowaną, bo wtedy to trochę inna historia. Ale i tak nie przetrwa pewnie 30 lat, bo to jest "zarezerwowane" dla dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 05.04.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2015 No może nie tylko zarezerwowane dla dachówki, ale racja przy blachodachówce to na pewno ciężej jest osiągnąć tak dobry wynik bez żadnych prac przy niej. Co do rynien to JendrzeejJawor montowałeś te rynny StabiCor, czy mają też inne systemy rynnowe? A jak jest tam z połączeniami zaciskowymi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 07.04.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2015 Jeżeli się nie mylę to był ten stabicor, a połączenia po prostu szybkie i wygodne. Nie wiem jak to inaczej określić, bo nie zajmuje się tym na co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts