mate08 24.12.2013 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2013 Mam wąską działkę(ok 15.5m) i zastanawiam się nad budowa domu. czytałem kilka artykułów na temat budów na wąskiej działce i mam takie pytanie. Skoro jeśli szerokość działki jest mniejsza niż 16m, możemy przybliżyć się do granicy działki z budynkiem z jednej strony do 1,5m(bez okien, drzwi itp) to jak blisko mogę przybliżyć się do granicy działki gdzie przebiega droga - dojazd do posesji. W miejscowym planie zagospodarowania nie znalazłem informacji na ten temat. Poniżej zdjęcie poglądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jadzia_ 28.12.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2013 Przy sytuowaniu budynku nalezy zachować zgodność z warunkami technicznymi m.in. w zakresie odległości od granicy działki budowlanej. Obowiązują również inne przepisy, m.in. ustawa o drogach publicznych. Jeżeli wskazana droga nie jest "drogą publiczną" w rozumieniu obowiązujących przepisów - tj. ustawy o drogach publicznych, odległości nie są regulowane. Nie zwalnia to oczywiście od zachowania zgodności z planem miejscowym dla tej działki. Mam nadzieję, że pomogłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts