sanszajn 26.12.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Postanowiłam napisać tutaj, ponieważ nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi na pytanie. Otrzymałam amatorsko zrobione 'coś' od znajomych, wykonane z płyty OSB. Pomalowali to zwykłą farbą, żeby nie było surowe Problem polega na tym, że powierzchnia nie została wyrównana. Nie będę w stanie tego wygipsować ani nic w tym stylu. Zastanawiam się, czy jest jakiś lakier, który choć trochę wyrównałby powierzchnię. Myślałam nad lakierem poliuretanowym, ale nie do końca jestem przekonana, że jest to lakier, który powinnam wykorzystać w tym celu do tego rodzaju płyty. Może macie jakieś inne pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 26.12.2013 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Kolejne warstwy farby na nic się nie zdadzą. Nie wiem jakiego efektu docelowego oczekujesz, ale najprościej to albo całość szpachlować i szlifować, albo okleić jakąś cienką płytą meblową, najlepiej surowy HDF 3mm i to pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanszajn 26.12.2013 11:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 moi znajomi prawdopodobnie szlifowali płytę papierem ściernym jakimś drobnoziarnistym. Chodzi o to, że jest to rzecz którą często przemieszczam, w związku z czym można sobie poharatać skórę rąk. Chciałabym pokryć to czymś, żeby właśnie o ręce zadbać. Szpachlowanie i szlifowanie nie wchodzi w grę ponieważ są na tej płycie zamontowane oprawki do żarówek oraz kable łączące wszystkie oprawki więc raczej nie będę w stanie wszystkiego rozłożyć na części pierwsze. Z tego właśnie względu pomyślałam o jakimś lakierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 26.12.2013 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2013 Pokryj najpierw szpachlówką natryskową a potem pomaluj lakierem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 27.12.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 Bez demontażu ciężko będzie cokolwiek sensownego zrobić. Można by to wyrównać poprzez wylanie jakiejś żywicy (w sumie lakiery to też mieszaniny różnych żywic), tylko obawiam się że nie będzie dobrego kontaktu z pomalowaną płytą OSB. Trzeba by to wcześniej zeszlifować aby uzyskać solidny efekt. Moim zdaniem demontażu nie unikniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 27.12.2013 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2013 możesz okręcić płytą g/k np. 6mm w niej zrobisz rowki na przewody itp,. i później szpachla, druga opcja to przykleić jakiś materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanszajn 02.01.2014 18:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 dziękuję wszystkim za doradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 12.01.2014 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 "dorada" to ryba a nie porada (pomoc) i poważnie jaka decyzja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts