Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

k....a, śmierdzi!

glacjusz

Recommended Posts

Ja próbowałam z jednym z nich rozmawiać zeby nie palił śmieci, powiedział, ze nie jest najgorszy bo sasiad kilka domów dalej wrzuca opony i jak on wrzuci butelke PET od czasu do czasu to nie ma takiego syfu jak od tych opon. Rece opadają :(

Jeszcze dwa pokolenia. Z drugiej strony, nie chciałbym aby doszło do takiej sytuacji, jak np. w Szwajcarii, gdzie po 22:00 nie wolno spuszczać wody :-)

Najgorsze świństwa palą w starych domkach.:mad: i niestety jest to starsze pokolenie. Nic nie można im wytłumaczyć. Czasem zimowy popołudniowy spacer jest koszmarem i lepiej zostać w domu ... W mojej okolicy większość to nowe domki z gazem, więc jest ok, ale bliżej "miasta" lepiej nie spacerować

U mnie też sąsiedzi smrodzą. Jeden ma przy domu piekarnię, która jest "na gaz", ale obok ma dom i z komina napierdziela (nie leci tak jak z innych kominów ale jak pod ciśnieniem), żółty dym. Podejrzewam że spala stary chleb i wszystkie opakowania od margaryn itp.

Rok temu u jednego zapalił się komin i omal cały dom nie spłonął. Dwa lata temu spaliła się u nas niemal cała stara kamienica właśnie od komina, który jak się później okazało zaklejony był niemal doszczętnie mazią jak z plastików.

Według mnie.

Całkowity zakaz budowania nowych domów ogrzewanych paliwami stałymi

Edukacja, programy wspierające, ocieplenia, naciski dla domów już mających takie ogrzewanie. Duże ułatwienia przy zmianie systemu.

Lobby węglowe jeszcze jest mocne, ale coraz więcej ludzi zaczyna na to zwracać uwagę. Trzeba z tym walczyć.