enedue 29.12.2013 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 poszło o fixy z architektem na sztachety Niedobrze, bo rodzina. Sprawa wygląda tak - elewacja prosto na południe. Na piętrze - pełnym - okna 140x170. Zapomniałam zapytać, jakim cudem 170 , bo od 60 cm do 250 - sufit - jest właśnie 190. Może wliczała jeszcze rolety? No ale do rzeczy. Okna będą ciepłe - montaż też bardziej wypasiony, pytanie, czy w ociepleniu, bo to jednak kanadyjczyk i te izotermy pójdą chyba inaczej niż w cegle czy innym pustaku.No i ja chcę fixy, bo mycie to nie problem, a koleżanka szwagierka twierdzi, że zaprojektuje jednoskrzydłowe, bo tak trzeba, a sobie mogę wtedy robić, co chcę i zmienić na fixy na budowie. Argument jest taki, że w lecie nie wytrzymamy, i trzeba chłodzić w nocy dom i otwierać okna. Ja nienawidzę otwierać okien i robię to tylko wtedy, gdy brak mi tlenu - będzie WM z GWC. Okna 0,8. Pokoje 3,8x3,5. Pytanie do szczęśliwych posiadaczy okien od południa na piętrze pełnym - z oknami 0,8 -1,0 - macie saunę i nie daje się inaczej niż klimą czy nocnym wietrzeniem opanować sytuacji w lecie czy jest ok przy wspomaganiu jakąś markizą czy innym zacienieniem? Będę wdzięczna za obserwacje z natury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts