marekwl 29.12.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam wszystkich Jako totalny amator mam nietypowe pytanie. Czy możliwe jest zastąpienie styropianu jako ocieplenia poddasza , które będzie nieużytkowe wełną mineralną o grubości 25cm.Zastanawia mnie przede wszystkim to czy GK wytrzyma masę wełny ,która jest cięższa od styropianu?W projekcie zakładają 30cm docieplenie styropianem, ja natomiast wolałbym wełnę ze względu że "lepiej oddycha" czy taka zamiana ma w ogóle sens?Jakie proponujecie rozwiązania,żeby nie zwiększać za bardzo kosztów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 29.12.2013 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 a po co Ty chlopie chcesz ocieplac poddasze ktore jest nieuzytkowe ? Dla kogo je chcesz ocieplac ? Dla wiatru ktory bedzie tam chulal ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 29.12.2013 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Jesli rzeczywiscie jest nieuzytkowe to zaoszczedziles sporo pieniedzy. Jaki strop ? Sciany szczytowe masz podmurowane do samego konca deskowania czy tez membrany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwl 30.12.2013 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Pomiędzy dachem a pomieszczeniami na piętrze będzie tylko ta płyta karton gips i właśnie dlatego pytam o jakąś izolację bo chyba sam dach nie wystarczy?. Jeżeli chodzi o stan to ja jestem dopiero na etapie projektu i dlatego pytam właśnie o taki szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zeusrulez 30.12.2013 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 wybacz ale nie rozumiem. wiec zapytam. masz parter kolejne to poddasze uzytkowe i stryszek tak ? i w projekcie jak masz to ocieplenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwl 30.12.2013 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2013 Już się wszystko wyjaśniło projekt zakłada docieplenie dachu a nie tego ala stropu z karton gipsu.Będę budowałhttp://projekty.lipinscy-projekty.pl/Belfast_V/technologie_koszty.html ten projekt po adaptacji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts