gdak 29.12.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2013 Witam wszystkich, W aneksie kuchennym w na całej powierzchni kuchni zamierzam zrobić podwieszany sufit (aby schować rurę idącą do okapu). Niestety rura doprowadzająca gaz wchodzi do mieszkania i przechodzi przez korytarz do kuchni. Jest ona zawieszona kilka centymetrów pod sufitem i jest bardzo widoczna. Chcę ją zabudować także podwieszanym sufitem w korytarzu i połączyć z sufitem w kuchni. Czy Waszym zdaniem takie rozwiązanie jest dobre? Czy są też jakieś szczególnie wymagania co do zabudowy takich rur? Zamieszczam rysunek na którym czerwonym kolorem jest zaznaczona rura, a niebieskim pomysł jak poprowadzić podwieszane sufity. Bardzo dziękuję za wszelkie porady w tej sprawie. Proszę o przeniesienie tematu jeśli znajduje się w niewłaściwym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chichot_23 13.01.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Nie mam w mieszkaniu gazu, ale jak moja znajoma robiła remont kuchni, gdzie ma instalacje gazową (mieszkanie w sędziwym bloku w Krakowie) mówiła, że nie może zabudować rur z gazem. Zostawiła ją więc odkrytą. Może można ją zabudować w Twoim przypadku od spodu zostawiając pustą przestrzeń po bokach, ale nie jestem pewien na 100% więc radzę dowiedzieć się w spółdzielni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts