franekF 17.06.2002 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 W powiadomieniu mailowym o nowej wiadomości jest "tą wiadomość". Powinno być "tę ....", to błąd ortograficzny. Poza tym brakuje przecinków.Może by tak redakcja poprawiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 17.06.2002 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 To nie jest błąd ortograficzny, a nawet więcej: ta forma została przez komisje językowe dopuszczona do użycia, jako że decyduje tu uzus, czyli powszechność jej używania. Za czujność dziękujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 17.06.2002 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2002 Czujności nigdy dość Użycie formy "tą" w bierniku liczby pojedynczej rodzaju żeńskiego jest dopuszczalne tylko w języku mówionym, owszem komisja językowa dopusciła jej stosowanie. W piśmie jedyną poprawną formą jest "tę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.06.2002 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 fakt faktem!też mnie to razi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franekF 21.06.2002 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 "Nie znaleziono pasujących wyrarzeń" - ten komunikat pokazuje się nam np. przy wyszukiwaniu nieistniejącego ciągu znaków.To też razi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yemiołka 21.06.2002 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2002 hehe c.d. nie wiem jak teraz, bo mam zapchaną kszynkę, ale myślę, że tym co mają pustą, wciąż wyświetla się komunikat: "Nie masz Prywatne Wiadomości" a w "Edytuj profil" jest "Nowy Hasło"... [ Ta Wiadomość była edytowana przez: yemiołka dnia 2002-06-21 12:23 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 24.06.2002 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Dziękujemy za czujność. Błędy skorygujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 24.06.2002 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 hmm, chyba będę musiał spoziernąć do swoich postów i niektóre poddać edycji Staram się unikać baboli ale licho nie śpi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PanRopuch 28.06.2002 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2002 Oj, Redakcjo, czy aby na perwno forma "ta" (czyt. tom - pisze z Niemiec, na klawiaturze pozbawionej polskich szczegolnych liter) zostala dopuszczona takze w formie pisanej? Zdaje sie, ze dopuszczono ja do jezyka mowionego... Por. ciekawa dyskusje na ten temat miedzy por. Borewiczem a jego bezposrednim przelozonym w jednym z odcinkow legendarnego serialu "O7 zglos sie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miś Uszatek 14.10.2002 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 Cztery miesiące temu Redakcja obiecała poprawić błąd ortograficzny w zdaniu: "nie znaleziono pasujących wyrarzeń". Ale chyba nie wiedzą, co poprawić, bo błąd ciągle jest.Droga redakcjo, podpowiadam, że "Wyrażenia" pisze się przez ż z kropką!P.S. A w szukadełku - "Wszystkich" trzeba napisać małą literą. [ Ta Wiadomość była edytowana przez: Miś Uszatek dnia 2002-10-14 21:39 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 14.10.2002 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2002 A ja odkryłem chyba kilkanaście tysięcy błędów, bo użytkownik Anonimowy jest "Niezarejestrwany Użytkownik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts