vinnie 15.05.2004 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Witam wszystkich forumowiczów. Mam wielką prośbę o pomoc. Podczas przemeblowywania zarysowałem parkiet - dosyć głęboko, pozostały więc paskudne wyżłobienia. Czy jest możliwość renowacji tego parkietu, jeżeli tak to w jaki sposób? Słyszałem coś o wypełnaniu takich rowków żywicą albo lakierem. Nie chciałbym zrywać całego parkietu Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 15.05.2004 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 A samo przecyklinowanie i ponowne polakierowanie nie wystarczy?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vinnie 15.05.2004 17:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 w niektórych miejscach naprawdę są głębokie wyżlobienia - obawiam się, że cyklinowanie ich nie wyrówna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nowicjusz 16.05.2004 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Zmieszaj opiłki parkietu (wytwórz je szlifierką, tarnikiem) z przezroczystym klejem lub pokostem i po wyschnięciu przeszlifuj zaszpachlowane miejsca. Zanim zaczniesz z podłogą, zarysuj kilka luźnych klepek i poeksperymentuj na boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kastel 22.12.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2004 najprościej kupić gotową szpachlówkę do drewna. są tego całe palety w budmarketach typu castorama. z pewnością da się coś dopasować. rysy zaszpachlować po uprzednimich oczyszczeniu ich a fragmenty podłogi,jeśli już koniecznie chcesz uniknąć cyklinowania całej podłogi , trzeba lekko przeszlifować papierem ściernym (ok 120) i przelakierować te miejsca. niestety nie da sie tego zrobić tak aby całość wyglądała idealnie jednolicie ale z pewnością rysy powinne zniknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts