Richad72 01.01.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Witam wszystkich! Przy okazji życzę wszystkim Dosiego Roku.Planuje w tym roku wybudować budynek gospodarczy na płycie fundamentowej, nie przekraczający 25m2 ,czyli na zgłoszenie. Do budynku będzie doprowadzona energia el. poprzez WLZ. W związku z tym mam kilka pytań. Czy na WLZ potrzebny będzie projekt? Jak zrobić uziom takiego budynku na płycie?Z góry dziękuję za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Richad72 06.01.2014 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2014 Witam ponownie.Może trochę przybliżę moją sytuację.Mam działkę budowlaną na wsi ,na dzień dzisiejszy częściowo ogrodzona. Podpisałem umowę z PGE i w maju mają mi doprowadzić energię do granicy działki (ZK). Potem w/g umowy mam 30dni na wykonanie WLZ i podpisanie umowy na odbiór energii. Dom mam zamiar wybudować dopiero za kilka lat ale do tej pory będę korzystał z działki rekreacyjnie więc chcę wybudować budynek (25m2), który narazie będzie służył mi jako "letniskowy" a docelowo jako gospodarczy. Chcę go posadowić na płycie fundamentowej ,którą zrobię sam . Stąd moje pytanie o uziom takiego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts