Insomnia1990 01.01.2014 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 (edytowane) Witam serdecznie, Koledzy mam spory problem, ekipa nieco zawaliła sprawę przy wykonaniu fundamentów w dobudówce domu. Sprawa wygląda tak, że po zmierzeniu wysokości przy ścianie a środku pomieszczenia jest 3cm różnicy w dól. Jeden z Panów który się do tego przyczynił stwierdził, że skoro będę robić ogrzewanie podłogowe, to pod styropian mogę sobie podsypać piasku ewentualnie spadki nadłożyć styropianem o różnej grubości. Szczerze powiedziawszy chce już ominąć użeranie się z tymi fachowcami i proszę was o pomoc czy mogę użyć piasku i czy jest to dobry sposobem? Dziękuje z góry za pomoc Edytowane 1 Stycznia 2014 przez Insomnia1990 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 01.01.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Ja nierówny chudziak (bo oto chyba pytasz) wyrównywałem styropianem . O podsypywaniu suchym piaskiem tylko słyszałem ale jeśli ma Cię to męczyć to może kilka worków zaprawy wyrównującej rozwiązało by sprawę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Insomnia1990 01.01.2014 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2014 Ja nierówny chudziak (bo oto chyba pytasz) wyrównywałem styropianem . O podsypywaniu suchym piaskiem tylko słyszałem ale jeśli ma Cię to męczyć to może kilka worków zaprawy wyrównującej rozwiązało by sprawę . Dokładnie tak, tyle że samo wyrównująca dość droga a wyjdzie jej nie mało worków, styropian jest stosunkowo tani. Ciekawi mnie rola tego piachu bo jednak wtedy prościej by było dość do idealnej równości powierzchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gti11 02.01.2014 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Gotowe mieszanki zapraw do wyrównywania podłoża to rada jeśli miałbyś z powodu wylewki stresy i nieprzespane noce . Równie dobrze wyrównasz chudziak zaprawą wymieszaną na taczce czy betoniarce . Przy wyrównywaniu styropianem miałem sporo zabawy i czasu zajęło to sporo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 02.01.2014 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 ... Jeden z Panów który się do tego przyczynił stwierdził, że skoro będę robić ogrzewanie podłogowe, to pod styropian mogę sobie podsypać piasku ewentualnie spadki nadłożyć styropianem o różnej grubości.... Pewnie jeszcze mu zapłaciłeś z pocałowaniem ręki? uwielbiam takich skur....ów-fachofcóf rozumiem, że jak hydraulik będzie ci robił instalacje i na rurkę fi16 wykuje ci bruzdę szerxgłęb 120cmx20cm, a potem ci powie że i tak płytki kładziesz w łazience, to sobie kleju podłożysz grubiej tu i tam, to też będziesz zadowolony i zapytasz na FM czy możesz klejem czy nie? szczerze współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 02.01.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Mam ten sam problem, wyrównałem po położeniu folii mieszanką perlitu z gipsem, lepsza izolacyjność od piachu i zwiąże pozostałą w ociepleniu wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Insomnia1990 04.01.2014 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Niestety podczas tych prac byłem 400km dalej, "fachofców" (błędy celowe) ponoć zwolnił im się termin (w sumie się nie dziwię) dziewczyna moja odebrała robotę i im zapłaciła a jak wróciłem to widać było że coś jest nie tak. Użeranie się było ale jednak robotę odebrano więc za wiele już do powiedzenia nikt nie miał.kroles dzięki wielkie też tak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.01.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 ...dziewczyna moja odebrała robotę i im zapłaciła ... może to sygnał, że czas najwyższy zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 05.01.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 kroles dzięki wielkie też tak zrobię Pomysł ściągnięty od adam_mk, jemu podziękuj Uprzedzając pytanie, worek perlitu (125l) na worek gipsu 20 kg, proporcje nie są krytyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Insomnia1990 05.01.2014 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Nie dodawac do tego w ogóle wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 05.01.2014 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ja nie dodawałem - ma wciągnąć resztkę wilgoci z ocieplenia, nie zależało mi, żeby od razu stwardniało. adam_mk radził spryskać dobrze wodą po wierzchu, żeby uzyskać skorupę po której można chodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 05.01.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Znalazłem:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?182626-Najlepsze-ocieplenie-podłogi-na-gruncie&p=4804577&viewfull=1#post4804577 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 08.01.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2014 wydaje ci się, wyrównasz sobie jastrychem te 3 cm, skup się lepiej na jakimś naprawdę poważnym problemie I to jest jedyny głos rozsądku w tym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenus 14.01.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ja miałam różnice w chudziaku około 6 cm I razem z mężem przy pomocy długiej poziomicy równaliśmy rożną grubością styropianu I w efekcie Ci którzy wylewali wylewki juz nie musieli wyrównywać I trzymali sie jednakowej grubości.Kolejny problem w różnicy chudziaku skutkował tym że przy zamawianiu drzwi wejściowych, trzeba było podwyższyć nadproże a przy drzwiach wewnętrznych przycinaliśmy dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 14.01.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2014 Ja miałam różnice w chudziaku około 6 cm I razem z mężem przy pomocy długiej poziomicy równaliśmy rożną grubością styropianu I w efekcie Ci którzy wylewali wylewki juz nie musieli wyrównywać I trzymali sie jednakowej grubości. Kolejny problem w różnicy chudziaku skutkował tym że przy zamawianiu drzwi wejściowych, trzeba było podwyższyć nadproże a przy drzwiach wewnętrznych przycinaliśmy dół. no, jeszcze ktoś? chwalcie się problemami na własne życzenie w kupie zawsze raźniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszek711 16.01.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 no, ale co robić aby się przed tym ustrzec ? Przecież jak sam tego nie sprawdzę dokładnie, nie upilnuję bo siedzę w robocie. Kierownik nie zawsze przyjedzie na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts