Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

problem z wylewką.

Recommended Posts

Witam serdecznie,

Koledzy mam spory problem, ekipa nieco zawaliła sprawę przy wykonaniu fundamentów w dobudówce domu. Sprawa wygląda tak, że po zmierzeniu wysokości przy ścianie a środku pomieszczenia jest 3cm różnicy w dól. Jeden z Panów który się do tego przyczynił stwierdził, że skoro będę robić ogrzewanie podłogowe, to pod styropian mogę sobie podsypać piasku ewentualnie spadki nadłożyć styropianem o różnej grubości. Szczerze powiedziawszy chce już ominąć użeranie się z tymi fachowcami i proszę was o pomoc czy mogę użyć piasku i czy jest to dobry sposobem?

Dziękuje z góry za pomoc ;)

Edytowane przez Insomnia1990

Ja nierówny chudziak (bo oto chyba pytasz) wyrównywałem styropianem . O podsypywaniu suchym piaskiem tylko słyszałem ale jeśli ma Cię to męczyć to może kilka worków zaprawy wyrównującej rozwiązało by sprawę .

Dokładnie tak, tyle że samo wyrównująca dość droga a wyjdzie jej nie mało worków, styropian jest stosunkowo tani. Ciekawi mnie rola tego piachu bo jednak wtedy prościej by było dość do idealnej równości powierzchni :)

... Jeden z Panów który się do tego przyczynił stwierdził, że skoro będę robić ogrzewanie podłogowe, to pod styropian mogę sobie podsypać piasku ewentualnie spadki nadłożyć styropianem o różnej grubości....

Pewnie jeszcze mu zapłaciłeś z pocałowaniem ręki?

uwielbiam takich skur....ów-fachofcóf :bash:

rozumiem, że jak hydraulik będzie ci robił instalacje i na rurkę fi16 wykuje ci bruzdę szerxgłęb 120cmx20cm, a potem ci powie że i tak płytki kładziesz w łazience, to sobie kleju podłożysz grubiej tu i tam, to też będziesz zadowolony i zapytasz na FM czy możesz klejem czy nie?

szczerze współczuję ;)

Niestety podczas tych prac byłem 400km dalej, "fachofców" (błędy celowe) ponoć zwolnił im się termin (w sumie się nie dziwię) dziewczyna moja odebrała robotę i im zapłaciła a jak wróciłem to widać było że coś jest nie tak. Użeranie się było ale jednak robotę odebrano więc za wiele już do powiedzenia nikt nie miał.

kroles dzięki wielkie też tak zrobię

Ja miałam różnice w chudziaku około 6 cm I razem z mężem przy pomocy długiej poziomicy równaliśmy rożną grubością styropianu I w efekcie Ci którzy wylewali wylewki juz nie musieli wyrównywać I trzymali sie jednakowej grubości.

Kolejny problem w różnicy chudziaku skutkował tym że przy zamawianiu drzwi wejściowych, trzeba było podwyższyć nadproże a przy drzwiach wewnętrznych przycinaliśmy dół.

Ja miałam różnice w chudziaku około 6 cm I razem z mężem przy pomocy długiej poziomicy równaliśmy rożną grubością styropianu I w efekcie Ci którzy wylewali wylewki juz nie musieli wyrównywać I trzymali sie jednakowej grubości.

Kolejny problem w różnicy chudziaku skutkował tym że przy zamawianiu drzwi wejściowych, trzeba było podwyższyć nadproże a przy drzwiach wewnętrznych przycinaliśmy dół.

no, jeszcze ktoś?

chwalcie się problemami na własne życzenie ;) w kupie zawsze raźniej