rraphal88 02.01.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Witam serdecznie, w celu upewnienia się chciałem spytać czy poniższy układ będzie poprawnie wykonany, cały dom będzie ogrzewany grzejnikami, to będzie jedyna podłogówka w łazience (około 10m2) połączona z grzejnikiem drabinkowym i to podłączone do rozdzielacza. Mam kilka pytań jeszcze - czy gdyby okazało się że temperatura na powrocie grzejnika będzie wyższa niż temp nadana na RTL to czy nie będzie problemu z jego otwarciem (zimna podłoga cały czas), gdyby moje podejrzenia były słuszne to czy można sprawę załatwić zaworem termostatycznym na grzejniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 02.01.2014 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Schemat wydaje się poprawny. Zawór RTL nie montuj zbyt blisko trojaka. Zawór ter. na grzejniku może być ale nic ci on nie pomoże. Pamiętaj natomiast o zaworach powrotnich na grzejnikach albo zaworkach na rozdzielaczu bo mogą okazać się potrzebne gdyby nie chciało obrócić na podłogówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rraphal88 05.01.2014 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 Ok, dzięki bardzo za odpowiedź. A może poleci ktoś jakiś dobry RTL Co do bliskości od trójnika to właśnie troche się boję bo nie mam wyjścia - będzie tam około 10cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts