kka 02.01.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 witam,nasz domek budowany jest w technologii szkieletowej (na zewnątrz i wewnątrz drewno), w projekcie mamy inst odgromową, ale nie zamierzaliśmy jej robić teraz, tylko w przypływie kasy, pewnie na wiosnę lub bardziej latem. chcemy się wprowadzić w marcu i zaczęliśmy się zastanawiać czy inst odgromowa jest niezbędna do zakończenia budowy i zgłoszenia do PINB.czy ktoś się orientuje czy nam PINB zgłosi sprzeciw czy będzie ok bez odgromówki?czytałam, że jeśli dom jest z mat łatwopalnych to trzeba zrobć piorunochron, czy to prawda ?pomóżcie:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 02.01.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 witam, nasz domek budowany jest w technologii szkieletowej (na zewnątrz i wewnątrz drewno), w projekcie mamy inst odgromową, ale nie zamierzaliśmy jej robić teraz, tylko w przypływie kasy, pewnie na wiosnę lub bardziej latem. chcemy się wprowadzić w marcu i zaczęliśmy się zastanawiać czy inst odgromowa jest niezbędna do zakończenia budowy i zgłoszenia do PINB. czy ktoś się orientuje czy nam PINB zgłosi sprzeciw czy będzie ok bez odgromówki? czytałam, że jeśli dom jest z mat łatwopalnych to trzeba zrobć piorunochron, czy to prawda ? pomóżcie:bash: Nie jest potrzebna w domach jednorodzinnych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.01.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Nie jest potrzebna w domach jednorodzinnych ! Orientujesz się ile kosztuje taka instalacja? bo osobiście nie chciałbym liczyć tylko na szczęście;) edit: to jak z lotto, szansa jest mała, ale ktoś zawsze wygrywa. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez rafał2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pientka 02.01.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 @rafal2011 Dyskusja dotyczy konieczności posiadania takiej instalacji do odbioru domu. Według mnie również nie jest to konieczne do odbioru domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał2011 02.01.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 @rafal2011 Dyskusja dotyczy konieczności posiadania takiej instalacji do odbioru domu. Według mnie również nie jest to konieczne do odbioru domu. Tak wiem, tylko przeważnie tej instalacji się później nie robi bo już po co? ...i fama że domy drewniane się palą już jest, bo na złe to i kura pierdnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jakuboski 03.01.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 niejest potrzebna ale lepiej dmuchac na zimne niz pozniej plakac:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 03.01.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Orientujesz się ile kosztuje taka instalacja? bo osobiście nie chciałbym liczyć tylko na szczęście;) edit: to jak z lotto, szansa jest mała, ale ktoś zawsze wygrywa. Pewno jest to uzależnione od wielu czynników . U mnie kosztowała 3 tyś ( miedziana ) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kka 04.01.2014 17:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Nie jest potrzebna w domach jednorodzinnych ! wielkie dzięki za odpowiedź, pytaliśmy się też naszego elektryka i powiedział to samo, że nie jest niezbędna, to jest indywidualna sprawa inwestora, pozdrawiam:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts