ameland 02.01.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 (edytowane) . Edytowane 14 Grudnia 2014 przez ameland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.01.2014 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 A to nie jest tak, że woda dostaje się pod styro gdzieś z góry?W sensie: z folii?Kiedyś tak miałem - były identyczne "wycieki" po dokładnych oględzinach okazało się, że woda ściekałą po folii (poddasze nieużytkowe) i wpływałą między ścianką kolankową a dociepelniem - nie było tego aż tyle co u Ciebie, ale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameland 02.01.2014 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 i co wtedy zrobiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 02.01.2014 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 Pewnie uszczelnił dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameland 02.01.2014 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 ale jest to dom parterowy z poddaszem nie użytkowym ,mam ocieplony strop drewniany wełną mineralną 15 i 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 02.01.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 A czy to znaczy, ze takie domy nie mogą przeciekać?Nie oznacza to jednak, ze tak jest ale ,że tak nie jest tez to nie oznacza. Jeżeli jest to poddasze nieużytkowe i masz tylko folie pod wełną to przejdź się z latarką lub jakimś innym dobrym/mocnym światłem i szukaj zacieków może od wewnątrz coś uda się wypatrzyć. Gorzej jak to tylko dachówka przecieka a "zlata" po membranie/papie i dostaje się pomiędzy BK i ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 02.01.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2014 i co wtedy zrobiłeś ? Ja już nic z tym nie robiłem - nie było to "po mojej stronie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 03.01.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Nie jestem żadnym specjalistom ale chyba nie o to tu chodzi.To są miejsca gdzie ucieka ciepło,skrapla tam się woda.Czy masz zagruntowane ściany?Często na domach widać całe płyty styropianowe lub miejsca kołkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 03.01.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Nie jestem żadnym specjalistom ale chyba nie o to tu chodzi.To są miejsca gdzie ucieka ciepło,skrapla tam się woda.Czy masz zagruntowane ściany?Często na domach widać całe płyty styropianowe lub miejsca kołkowania Jakie ciepło ? Obstawiam przeciek z góry który pojawia sie punktowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksus 04.01.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Pisze z własnego doświadczenia oraz zaobserwowanych sytuacji.Mam nie ukończone poddasze użytkowe(ocieplone tylko połacie dachowe)brak wylewki na stropie.Podłoga sucha, ściany raz dach też..Mam kilka plamek dookoła domu.Te plamy się pokazują tylko w określonych warunkach(wilgotność oraz temperatura) oraz myśle,że autor wątku nie ma zagruntowanych ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameland 04.01.2014 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 ścian nie mam zagruntowanych , a jaka jest różnica jak są zagruntowane ?u mnie tak samo jak dzisiaj jest 8 stopni c to plamy nie wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts