beton44 04.01.2014 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Na pewno aby przez nadleśnictwo ? Może zerknij i sobie przypomnij... Jeżeli rzeczywiście, to edytuj post, bo może to przeczytać jakiś Derektor Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych i wdroży dochodzenie służbowe Nu chyba że należysz do lokalnego UKŁADU biznesowo-familijnego, to się nie masz czego obawiać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 04.01.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 No popatrz... i do tej pory nie wiedziałeś.... ... nadużycie lokalnych decydentów, opłaconych przez chytrusków inwestorów co kupili tanio las... ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.01.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Dobra, zgoda, dokument wydał Dyrektor Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych, a przynajmniej tak stoi w nagłówku pisma. To, że owego dyrektora na oczy nie widziałem (nie mówiąc nawet o chodzeniu z nim "na wódkę" celem podtrzymania owego biznesowego układu), a całość formalności była załatwiana przez nadleśnictwo, to zdaje się szczegół nieistotny z punktu widzenia dyskusji. Twierdziłeś bardzo stanowczo, że na gruncie "Ls" nie da się zbudować nic, prócz sanatorium bądź bunkra, podczas gdy mój dom jest stojącym od kilku lat jest całkiem solidnym dowodem, że nie masz racji. Wokół mnie jeszcze dwa takie domy stoją, trzeci lada moment zacznie się budować. Więc da się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.01.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Nie nie z nim układ. UKŁAD lokalny tam gdzie ustalają plany zagospodarowania i tam takie.Być może układ miał ten co ci sprzedał las ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 04.01.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Nic mi o tym nie wiadomo. Zresztą, pisałem o trzech sąsiadach, bo w ich przypadku wiem, że mieli taką samą sytuację, jak ja, ale w obszarze zajętym przez ten mój las na chwilę obecną domów jest dużo więcej, pobudowane są na działkach sprzedawanych przez różnych sprzedawców, pośredników... Myślisz, że wszyscy co do jednego aż tak obrotni i obstawieni znajomościami się okazali? Wcześniej były to grunty prywatne, mające różnych właścicieli, nie byli to bynajmniej lokalni bonzowie (przynajmniej poprzedni właściciele mojej działki i okolicznych to byli zwyczajni, prości ludzie). W moim przypadku podstawą do wyłączenia z produkcji leśnej, na którą zresztą decyzja wyraźnie się powołuje jest fakt, że teren został objęty planem zagospodarowania przestrzennego jako przeznaczony pod budownictwo mieszkaniowe. Jest to odrobinę inna sytuacja, niż wyżej opisana, ale tu mamy już wydaną pozytywną decyzję o warunkach zabudowy, więc z punktu widzenia Lasów sytuacja jest dokładnie taka sama: stosowny organ postanowił, że na tym terenie może być zbudowany dom. Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.01.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Nie nie z nim układ. UKŁAD lokalny tam gdzie ustalają plany zagospodarowania i tam takie. Być może układ miał ten co ci sprzedał las ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 04.01.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2014 Nic mi o tym nie wiadomo. Zresztą, pisałem o trzech sąsiadach, bo w ich przypadku wiem, że mali taką samą sytuację, jak ja, ale w obszarze zajętym przez ten mój las na chwilę obecną domów jest dużo więcej, pobudowane są na działkach sprzedawanych przez różnych sprzedawców, pośredników... Myślisz, że wszyscy co do jednego aż tak obrotni i obstawieni znajomościami się okazali? Wcześniej były to grunty prywatne, mające różnych właścicieli, nie byli to bynajmniej lokalni bonzowie (przynajmniej poprzedni właściciele mojej działki i okolicznych to byli zwyczajni, prości ludzie). W moim przypadku podstawą do wyłączenia z produkcji leśnej, na którą zresztą decyzja wyraźnie się powołuje jest fakt, że teren został objęty planem zagospodarowania przestrzennego jako przeznaczony pod budownictwo mieszkaniowe. Jest to odrobinę inna sytuacja, niż wyżej opisana, ale tu mamy już wydaną pozytywną decyzję o warunkach zabudowy, więc z punktu widzenia Lasów sytuacja jest dokładnie taka sama: stosowny organ postanowił, że na tym terenie może być zbudowany dom. dlatego niech napisze co ma we WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartall 05.01.2014 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 W WZ ma napisane :"Budowa budynku mieszkalnego jednorodzinnego""Budowa bezodpływowego osadnika ścieków""Doprowadzenie mediów do budynku"To wszytsko mam na Decyzji ustalającej warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 05.01.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 I nie masz nic o granicach zabudowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartall 05.01.2014 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 nie niema nic o granicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 05.01.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2014 poczekaj na uzasadnienie na piśmie, udaj się do SP z uzasadnieniem i artykułem na który się powołują i spróbuj rzeczowo porozmawiać, pewnie jest tryb odwoławczy, jeśli to nic nie da, to pozostaje ci tylko odlesiać - polskie prawo jest piękne oczywiście można też sprawę w NSA założyć, ale .. tak będzie zawsze niestety, póki te przepisy. takie będą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cornholio 11.03.2015 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 (edytowane) Witam Wszystkich.Mam podobny problem a nie chcę zakładać nowego tematu.Otóż posiadam działkę leśną w MPZP oznaczoną symbolem duże ZL- Lasy, kolor ciemnozielony (szereg działek), a na mojej działce jest również symbol małe Lz. Działka jest odłogowana, porośnięta jakimiś samosiejkami i krzewami.Działka to 35 arów przylega do drogi publicznej, pod 2 stronie drogi znajdują się budynki mieszkalne. Jakie są szansę aby moją działkę przekwalifikować na działkę budowlaną, otrzymać WZ? lub wyłączyć tylko część działki pod zabudową?Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 11 Marca 2015 przez Cornholio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts