Lucky Strike 15.05.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 Jak w temacie. Przylatrują dwa, ciągle te same i robią wiadomo co na kalenicach.Właściciela nie mają, więc nie ma kogo poprosić o ich usunięcie.Opcja "polubić" odpada.Wystraszyć się nie dają, zużyłem kilka pudełek petard. Wracają po kilkunastu minutach.Wiem że są takie szczotki druciane na których nie mogą siadać, lub instalacje z niskim napięciem, które je odstraszają.Niestety na kalenicę to się nie nadaje.To samo z powiewającymi paskami folii, nie działa, i nie ma jak tego zamontować żeby było widoczne z kalenicy. Pomocy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WITEK P. 15.05.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 ...musisz postarać się o pozwolenie na broń ostrą! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 15.05.2004 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 ...musisz postarać się o pozwolenie na broń ostrą! To jest rozwiązanie proste i ostateczne. Wystarczy wiatrówka. Chciałbym wypróbować bardziej humanitarne sposoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.05.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 ...musisz postarać się o pozwolenie na broń ostrą! To jest rozwiązanie proste i ostateczne. Wystarczy wiatrówka. Chciałbym wypróbować bardziej humanitarne sposoby. kot - dachowiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kon111 15.05.2004 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 A może jakieś zatrute ziarno. Ewentualnie tresowany jastrząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafał_27 15.05.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2004 spróbuj czegoś w tym stylu: http://www.prodach.com.pl/dod_07.htm podobno działa Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 16.05.2004 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 Są specjalne taśmy z tworzywa z wystającymi drutami, których zadaniem jest uniemożliwiać siadanie ptaków. Mocuje się je w miejscach, gdzie ptaki lubią siadać i kosztują ok. 25,-/mb. Nie wiem jak się nazywają fachowo. Widziałam je u sąsiada, który je zakłada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Strike 16.05.2004 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2004 spróbuj czegoś w tym stylu: http://www.prodach.com.pl/dod_07.htm podobno działa Rafał Dobre , niestety nie ma podobnych elementów pasujacych do mojego systemu dachówek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 17.05.2004 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 To moze cos jakby piorunochron tylko z cienkiego drutu takiego upierdliwego dla golebi. Ani na nim usiasc alni go ominac. W koncu te ptaki zupelnie glupie nie sa. Przy okazji anegdota o ssakach ale tez latajacych: Pewien naukowiec badal pamiec przestrzenna nietoperza ktory mieszkal u niego w domu. Codziennie nietoperz wracajac do otwartej klatki przez okno robil te sama trase okrazajac lampe robiac ewolucje wokol kilku mebli i wlatujac do klatki lapal za drazek na ktorym zawisal. Naukowiec stopniowo usuwal przedmioty ktore nietoperz zwykl byl omijac. A ten nie zmienial trasy. W koncu pozostal tylko drazek do zwisania ten dalej swoje. Opamietanie nastapilo gdy braklo drazka . Jaka niespodzianka!!! Wtedy dopiero spryciarz zaktualizowal swoja przestrzenna mape. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek N. 17.05.2004 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 W któryms muratorze jest instalacja elektryczna którą montuje się na ptactwo na kalenicy coś jakby pirunochron tylko w poziomie. Nie pamiętam szczegółow ale ponoć skutek gwarantowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna99 17.05.2004 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 A ja mam piorunochron na kalenicy. Za jednym zamachem ochrona także przed gołębiami. Mam dom z poddaszem uzytkowym a wkoło same parterówki.I nijakich drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 17.05.2004 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2004 A ja mam piorunochron na kalenicy. Za jednym zamachem ochrona także przed gołębiami. Mam dom z poddaszem uzytkowym a wkoło same parterówki.I nijakich drzew. A to ciekawe, że gołębie nie siadają na piorunochronie. Wiem, że sprawdzonym i dobrym rozwiązaniem są: Są specjalne taśmy z tworzywa z wystającymi drutami, których zadaniem jest uniemożliwiać siadanie ptaków. Mocuje się je w miejscach, gdzie ptaki lubią siadać i kosztują ok. 25,-/mb. Nie wiem jak się nazywają fachowo. Widziałam je u sąsiada, który je zakłada. W Gdańsku i w Gdyni większość kamieniczek zabytkowych jest z tymi taśmami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts