ProMyst 03.01.2014 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam,Posiadam kocioł na paliwo stałe i bufor 1600l. Chciałem się zapytać jak rozwiązać problem sterowania pompki CO.Problem polega na tym, że po nabiciu bufora np do temperatury 90 stopni nawet po wygaśnięciu pieca pompka CO obraca mi wodę bo nastawiona jest np na 60 stopni. Wyziębia mi to niepotrzebnie bufor. Czy jest jakieś rozwiązanie np. podłączenie czujnika do czopucha żeby wyłączał się jak w piecu wygaśnie i żebym nie musiał czekać do zakończenia palenia?Jak Wy to macie rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 03.01.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Witam, Posiadam kocioł na paliwo stałe i bufor 1600l. Chciałem się zapytać jak rozwiązać problem sterowania pompki CO. Problem polega na tym, że po nabiciu bufora np do temperatury 90 stopni nawet po wygaśnięciu pieca pompka CO obraca mi wodę bo nastawiona jest np na 60 stopni. Wyziębia mi to niepotrzebnie bufor. Czy jest jakieś rozwiązanie np. podłączenie czujnika do czopucha żeby wyłączał się jak w piecu wygaśnie i żebym nie musiał czekać do zakończenia palenia? Jak Wy to macie rozwiązane? temat poruszany na ostatnich 4 stronach wątku o buforach - tak ciężko poszukac??? nie bądź leń i nie powielaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 03.01.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2014 Tu masz sterownik do ładowania akumulatora.http://www.sanitsystem.pl/id,2044/prod,sterownik-ladowania-bufora-_akumulatora-ciepla_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts